La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha fet aquest divendres, al matí, una visita institucional a la ciutat, on ha conegut de primera mà el conjunt monumental de la Seu d’Ègara, candidat a patrimoni de la UNESCO, el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica (MNACTEC) i el projecte del ‘hub’ del Parc Audiovisual de Catalunya.
La consellera ha arribat a l’Ajuntament, on ha mantingut una reunió amb l’alcalde, Jordi Ballart, després de ser rebuda pels portaveus dels grups municipals del Consistori. A la reunió, Ballart ha estat acompanyat de la tinenta d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín; la regidora de Cultura, Rosa Boladeras; i el regidor de Projectes Audiovisuals, Pep Forn. La primera autoritat i els responsables municipals han exposat els principals projectes culturals de Terrassa, molts d’ells relacionats amb les arts visuals, escèniques i musicals, i les iniciatives que vetllen per donar valor i reconeixement a l’important patrimoni històric i industrial de la ciutat.
Un dels temes destacats a la reunió ha estat el del projecte d’ampliació i reforç del Parc Audiovisual de Catalunya de Terrassa, que acull 40 empreses del sector audiovisual i 4 platós, una estructura a tenir en compte en el desenvolupament del ‘hub’ audiovisual ‘Catalunya Media City’. El ‘hub’ ha d’esdevenir un pol del sector digital i audiovisual a Catalunya, amb una infraestructura que permetrà desenvolupar tota mena d’iniciatives relacionades amb la recerca, la innovació i la producció audiovisual.
Després de la trobada, Garriga ha visitat la Seu d’Ègara, un dels conjunts monumentals més importants de la ciutat i que és candidata a patrimoni de la Unesco. El 26 d’octubre de 2019, el Consejo de Patrimonio Histórico va decidir incloure la Seu Episcopal d’Ègara i la seva decoració pictòrica dels segles V-VII, a la Llista Indicativa del Patrimoni Mundial, pas previ per optar a ser Patrimoni Mundial de la Unesco. La Seu episcopal d’Ègara constitueix un testimoni excepcional de l’arquitectura i la pintura monumental d’època visigoda. Des de l’Ajuntament, s’ha demanat suport a la Generalitat de Catalunya en aquesta candidatura per treballar conjuntament en el projecte.
La consellera de Cultura ha visitat també el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC), on s’ha reunit amb el director, Jaume Perarnau, per tractar temes estructurals del museu. La consellera ha fet també una breu visita al museu i ha pogut veure la preparació de tres noves exposicions, que s’obriran al públic properament: “Els medicaments a Catalunya. Empresa, ciència i innovació per a la salut”, “Cafès, cafeters i cafeteres” i “Museu ocult”.