Cultura i Espectacles

Antonio Najarro presenta “Alento” a LaFACT

La companyia fusiona tots els estils de dansa espanyola

La companyia de dansa actuarà el dissabte

Després de vuit anys al capdavant del Ballet Nacional d’Espanya, Antonio Najarro torna de nou a Terrassa amb la seva pròpia companyia amb un programa que fusiona tots els estils de dansa espanyola amb un talent innovador que rep pinzellades del jazz i el tango. L’espectacle “Alento” es podrà veure aquest dissabte, a les 20 hores, en el marc de la 39a Temporada BBVA de Dansa de LaFACT Cultural.

Antonio Najarro manté viu l’esperit folklòric de la dansa espanyola amb un programa format per vuit quadres que recullen els diversos estils (flamenc, bolero, folklore i dansa estilitzada) i dos temes musicals. En total, 15 ballarins i 5 músics interpreten una música rítmica i al mateix temps molt melòdica, plena de sensibilitat i amb matisos molt en la línia de les creacions del ballarí i coreògraf madrileny. Segons Najarro, “Alento” és el seu treball més signficatiu. La partitura serà interpretada en directe pel prestigiós guitarrista i compositor Fernando Egozcue acompanyat de Laura Pedreira al piano, Tomás Potirón al violí, Miguel Rodrigáñez al contrabaix i Martín Bruhn a la percussió.

Aquesta és la tercera vegada que les coreografies de Najarro trepitgen l’escenari de LaFACT Cultural, el 2015 el públic va poder gaudir de “Suite Sevilla” quan Najarro dirigia el Ballet Nacional d’Espanya  (BNE) i després “Eterna Iberia” el 2021 sota la recent incorporació de Rubén Olmo a la direcció del BNE. Després del seu pas pel Ballet Nacional d’Espanya, Najarro ha reprès de nou la seva companyia creada el 2002.

Una carrera molt sòlida i reconeguda

Ballarí i coreògraf,  Antonio Najarro (Madrid, 1975) s’ha format amb prestigiosos mestres de dansa de tots els estils: ballet clàssic, escola bolera, clàssic espanyol, folklore, flamenc i dansa contemporània.
És Matrícula d’Honor en Dansa Espanyola pel Real Conservatorio Profesional de Danza
Mariemma de Madrid.

La seva carrera professional va començar als 15 anys i sempre ha estat vinculat a la dansa espanyola. Va formar part de les companyies més reconegudes com són el Ballet Antología, el Ballet del Teatro Lírico de La Zarzuela, la Compañía Antonio Márquez, José Antonio y los Ballets Españoles i la Compañía de Aída Gómez interpretant com a Primer Ballarí coreografies de Mariemma, José Granero, Alberto Lorca, José Antonio i Antonio Gades, entre d’altres.

El 1996 va ser solista convidat amb el Ballet de l’Arena di Verona i un any més tard, va començar la seva carrera dins del Ballet Nacional d’Espanya (BNE) ascendint a primer ballarí el 2000.

El 2002 va crear la seva pròpia companyia amb coreografies pròpies com “Tango Flamenco” (2002), “Flamencoriental” (2006), “Jazzing Flamenco” (2008) i “Suite Sevilla” (2011). El 2011 Najarro
va assumir la direcció del Ballet Nacional d’Espanya (BNE) on es representen algunes de les seves coreografies i obra una nova etapa innovadora i plural per complaure al públic més fidel però
també per atraure al públic més jove. Després de vuit anys a la direcció, pren el relleu Rubén
Olmo i Najarro reprèn l’activitat amb la seva companyia.

D’altra banda, Najarro també s’ha atrevit a crear les peces de dansa per a grans figures del patinatge artístic sobre gel, on ha sigut guardonat amb una medalla d’or als Jocs olímpics d’hivern de Salt Lake City. També ha col·laborat en les coreografies de l’equip nacional espanyol de Natació Artística.

Antonio Najarro presenta “Alento” a LaFACT
To Top