El director, Quim Tèrmens, que lidera l’Orquestra de Cambra de Terrassa ( OCT) 48 explica que la música i l’astronomia comparteixen una llarga història. Ho manifesta després de que la formació, sempre àvida de conèixer, ha explorat la relació que hi ha entre l’art i la ciència.
L’OCT 48 torna aquest diumenge, a les 18 hores, a l’Auditori Municipal amb un concert que porta el títol poètic “Mirant els estels, Júpiter”. W. Herschel, Beethoven i Mozart. La formació avança que Herschel va tenir com a gran passió l’astronomia i que aquesta el portà a descobrir l’Urà i s’ha triat per interpretar la Simfonia nº8. Del gran Beethoven es conte que de l’observació dels estels i pensant amb la música d’esferes, va sorgir la “meravella” de l’Adagio del seu quartet op 59. Tèrmens afegeix que “aquesta recerca de l’harmonia i les proporcions matemàtiques perfectes té un dels seus punts culminants en la última de les simfonies de Mozart, la “Júpiter”, que l’orquestra oferirà com a cloenda en un arranjament per a cordes escrit per Pl. Lichtemthal.
Més propostes
La formació de cambra de Terrassa és l’orquestra resident a l’Auditori Municipal i, per tant, una de les que ofereix un bon nombre de concerts durant la temporada de clàssica. L’OCT 48 va inaugurar el cicle aquesta tardor amb un concert sobre Beethoven, Després de l’actuació d’aquest diumenge, hi tornarà abans de Nadal, el dia 19 de desembre, amb “El trencanous”, de Tchaikovsky, i tres Nadales. Aquí, l’orquestra oferirà la suite del “Trencanous” per a versió orquestral de concert i la música s’acompanyarà amb text, dibuix i una bona sorpresa final pels espectadors.
Per altra banda, la temporada continuarà amb el duet format per la pianista Monika Lao i l’actriu Rosa Cadafalch, que faran el concert el 25 de novembre en el Dia per a l’eliminació de la violència de gènere. Després hi haurà el trio Fool of Music (28 de novembre), amb música i cançons en llengua catalana, i, finalment, el duet d’òpera Carlos Daza i Juan Carlos Esteve (12 de desembre).