La temporada d’Arts Escèniques proposa per aquest diumenge, al Teatre Alegria, “Fulla blanca” un
espectacle de Marina Baixas i Júlia Mata en el que es fa una metàfora sobre l’ésser humà amb relació al seu entorn natural com les plantes.
En aquest espectacle, coproducció del Temporada Alta i del Festival IF (IV Biennal de Teatre Visual i de Figures), una fulla blanca és el punt de partida de la recerca de les dues intèrprets que aposten per un llenguatge subtil i poètic, emmirallant-se en el món vegetal com a referent, que es converteix en una metàfora carregada de significat i d’històries i ens fan qüestionar la jerarquia que ha imposat l’espècie humana sobre la resta d’espècies, tant animals com vegetals.
Marina Baixas, última representant d’una nissaga d’artistes artesanals que han fet del teatre visual un art per a tots els públics i Júlia Mata, escultora i investigadora musical, s’han reunit per crear un espectacle poètic sobre la comunió de tots els éssers vius que comparteixen el planeta Terra. Entre aquests éssers, també les plantes que ens donen la vida. Investigant les propostes del pintor, director d’escena i titellaire català Joan Baixas, creen un espai que utilitza el paper com a material escènic i sonor. La fulla és la protagonista i es transforma de diverses maneres tot conversant amb el públic i creant un univers on humà i natura es reconeixen com iguals.
Les artistes construeixen el relat a través de poemes de Maria Mercè Marçal, d’històries viscudes i dels pensaments de Stefano Mancuso, botànic italià i tota una institució en el regne vegetal. És director del Laboratori Internacional de Neurobiologia Vegetal de la Universitat de Florència i autor de referència sobre la sensibilitat i la intel·ligència de les plantes.