Cultura i Espectacles

Terrassa, aparador del disseny

La ciutat celebra la primera edició del Festival Latent

Conrad Roset, un dels dissenyadors locals amb premis i prestigi

Des d’avui i fins al diumenge, Terrassa serà un aparador del disseny i la creativitat en totes les disciplines, sobretot en l’àmbit de les arts gràfiques i digitals. Ho farà sota l’etiqueta de Festival Latent i amb el suport econòmic dels professionals i de la regidoria de Cultura a través del programa Terrassa Crea que ha subvencionat 28 projectes presentats.

El nou festival vol donar visibilitat al sector professional d’aquí i de fora i apropar artistes que, des del seu estudi, estan fent creació amb projecció internacional. Aquest és el cas, per exemple, del dissenyador Conrad Roset (Terrassa, 1984), que ha treballat per nombroses marques, agències de publicitat i editorials i és el “pare” del videojoc “Gris”, premiat amb l’Annie, un guardó dels més prestigiosos de la indústria d’aquest sector.

Roset valora la iniciativa. “Terrassa és una ciutat molt gran i hi ha molta gent creativa perquè també hi ha formació com l’Escola Municipal d’Art i Disseny, l’Escola Superior de Cinema, el Centre de la Imatge i la Tecnologia… I cal que aflori i donar-hi suport per sortir de l’ombra que sempre fa Barcelona a les ciutats del seu entorn”.

El creador sap que no és fàcil sortir de l’estudi i enfrontar-se a un sector, el del de la creació, qué és molt competitiu. “He tingut molta sort perquè he anat fent un treball progressiu, de menys a més. Primer com il·lustrador gràfic i ara com dissenyador digital”. I ha fet el canvi de suport sense recels ni renúncies. “M’agrada trencar rutines i motivar-me. Fa quatre anys vaig començar a fer un videojoc, el ‘Gris’, i ha tingut un ressò i una acceptació internacional tan gran que hem creat una nova empresa, Nomada Studio, per aquesta activitat i, actualment, ja som trenta treballadors amb inversors fins i tot americans”. Roset serà un dels referents de la jornada sobre disseny i creativitat que tindrà lloc al Teatre Alegria. Al matí compartirà taula amb creadors terrassencs com Pep Salazar, director del Festival OFFF, Anna Taratiel (muralista), Xavier Roca (dissenyador a RUN Design). I a la tarda ho farà amb altres professionals que són de fora com Hey Studio, Javier Jaén i Ingrid Picanyol.

Projectes locals
El festival també donarà espai a projecte i iniciatives creatives locals. En aquest sentit s’han seleccionat set “talents latents” com Meritxell Casamira, La Esquina, La Rectoria, Álvaro Studio, Windowsight, Xavi Martínez i Terrassa Walls (Anna Tarantiel) que explicaran les seves obres. Així mateix s’inauguraran dues exposicions (divendres a la tarda), una de les quals és de l’artista terrassenca Mariadiamantes (Clara Mercader) a la plaça de les Teixidores i l’altra, una mostra immersiva a l’espai del Centre de Creació El Corralito.

La programació inclou dos concerts de música electrònica amb IHHH & Desilence, el dissabte, al Teatre Alegria i Ikram Bouloum, el diumenge, a la Nova Jazz Cava.

Terrassa, aparador del disseny
To Top