Cultura i Espectacles

La reproducció assistida en un conte

El llibre Com vas venir al món? té participació terrassenca

Portada del llibre publicat per Omniabooks

L’editorial Omniabooks, amb seu a Terrassa, acaba de treure a la llum el llibre “Com vas venir al món?”, un conte d’Eva Mengual amb il·lustracions de l’egarenca Carmen Navarro, destinat a nens i nenes de més de 4 anys i adreçat especialment a les dones que han decidit ser mares mitjançant la reproducció assistida o la fecundació artificial. El llibre també es presenta com a font d’inspiració per a altres unitats familiars, que també hagin hagut de recórrer a un tractament de fertilitat per poder ser mares i pares.

El conte està pensat com a eina o recurs inspirador perquè aquestes famílies puguin explicar als seus fills i filles com han vingut al món, d’una manera senzilla, realista i, sobretot, amb molta tendresa i delicadesa. Aquest conte va néixer el 2014, fruit d’un procés personal de l’autora. Amb aquest llibre, s’ha estrenat en el gènere de contes infantils.

Trajectòries
Nascuda a Barcelona l’any 1973, Eva Mengual és llicenciada en Filologia catalana i fa més de vint anys que treballa en l’àmbit editorial com a correctora, traductora, editora i autora de llibres de text i material didàctic, així com de revistes i d’obres i articles d’assaig de temàtica diversa.

S’ha format també en diverses especialitats terapèutiques i gestàltiques, fa formació en aquest àmbit i té consulta. Fruit de les dues especialitats (literatura i teràpia) ha publicat fins ara “El camí de l’amor”, “Hacemos el Camino de Santiago? ¡Te acompaño!”, i “100 idees per tenir més autoestima”.

Per la seva banda, la il·lustradora del conte Carme Navarro és coetània. Va néixer a Terrassa l’any 1972 i és directora d’Art i il·lustradora i es dedica al món de la comunicació visual des de fa més de vint anys. Actualment treballa a la seva empresa Atelier de Carmen, dedicada a la comunicació gràfica i d’il·lustració, sector en el qual ha obtingut diversos premis de disseny. Diu que la seva feina l’apassiona i que la cuida a la perfecció, sent molt preserverant en els detalls.
En la seva trajectòria com il·lustradora de llibres figuren els títols “Soc un pacient crònic…”, “The Hello Book”, “Refugio de sentimentos” i ara aquest darrer “Com vas venir al món?” a partir d’una mirada molt més personal.

La reproducció assistida en un conte
To Top