Cultura i Espectacles

Concert solidari de l’OCT48

La cita és diumenge a l’Auditori i a benefici de Creu Roja

L'orquestra prepara el concert amb molta il·lusió / Nebridi Aróztegui

“Estem convençuts que la música i l’acció musical pot incidir en tots els elements de la societat”. Són paraules de Quim Térmens, director de l’Orquestra de Cambra Terrassa (OCT) 48, en la presentació del concert amb el qual inauguren la temporada de clàssica a l’Auditori Municipal. La seva reflexió ve motivada perquè aquesta actuació d’obertura té un caràcter plenament solidari i compta amb el patrocini de la Fundació Manuel Lao. L’import de les localitats anirà destinat a Creu Roja i, en concret, per adquirir roba d’hivern per als infants i joves més vulnerables.

Térmens destaca que “com a orquestra que som i vinculats a la ciutat pensem que és un valor afegit contribuir a la mateixa societat i més amb una entitat com Creu Roja”. El director musical recorda que no és la primera vegada que aporten el seu granet de sorra, però subratlla que la col·laboració d’ara és especial. “Hem participat en algunes accions solidàries perquè ho defensem. Aquest concert del diumenge ens fa molta il·lusió perquè té més impacte i plenitud. Cal que li donem una visibilitat absoluta perquè l’acció social també és molt important”.

Per aquesta missió solidària, la formació ha escollit un programa clàssic amb músiques “encisadores”. El programa té peces de Telemann, Hasse, Benda, Beethoven i Brahms. “Les obres i els autors són triats perquè el públic gaudeixi d’una vetllada absoluta i vistosa. A la peça de Benda teníem a Claudi Arimany a la flauta que és un músic de molt pes. La peça de Beethoven és d’una gran magnitud i per acabar hi hem posat les danses hongareses de Brahms. És un tancament molt festiu perquè també vol transmetre optimisme”.

Primer concert d’obertura de la reconeguda OCT48 amb la batuta de Quim Térmens que continuarà amb altres propostes donat que és la formació resident a l’Auditori. La formació de cambra serà l’encarregada d’inaugurar la temporada oficial el dia 24 d’octubre amb un concert dedicat a Ferdinand Ries, la mà dreta de Beethoven i que comptarà amb Daniel Ligorio al piano. Ries va ser alumne de Beethoven, també secretari i amic i ajudant en les estrenes de la 5a i 6a simfonies.

L’ OCT48 tornarà al novembre amb un recorregut per la 41a simfonia de Mozart. Porta per títol “Mirant els estels. La Júpiter” i vol donar a conèixer els camins que es creuen entre l’astronomia i la música. I pel desembre interpretaran “El trencanous” i “Tres Nadales”. Un concert que s’anuncia amb sorpresa final. Térmens diu que hi haurà molt per descobrir el que queda de 2021 i el 2022. El director reitera que “per nosaltres, cada temporada és una aventura musical”. Fa temps que ho constaten perquè els seus programes ofereixen moltes novetats fruit de la recerca que porten a terme. En aquest sentit, avança que aviat es podran escoltar les músiques que tocaven noies a Venècia al segle XVIII.

Concert solidari de l’OCT48
To Top