Cultura i Espectacles

Obra de teatre sobre les adopcions per la riuada del 62

Esther Lázaro i Rosa Aguado interpreten “Les traces del silenci”

Un moment de l'obra que es farà a l'Arxiu Històric de Terrassa

La companyia Therkas Teatre, d’Esther Lázaro, presenta durant aquesta festa “Les traces del silenci”, una obra creada per ella i interpretada amb l’actriu Rosa Aguado. Es tracta d’un relat de memòria històrica sobre el treball d’investigació que va fer entorn de les peticions d’adopcions de nens i nenes en el context de la tràgica riuada del setembre de 1962 a Terrassa. L’obra es va estrenar el març passat al centre cívic Parc Sandaru de Barcelona i ara ho farà a la ciutat, en un escenari que és propici i que és l’Arxiu Històric de Terrassa.

La companyia presentarà dues sessions, una aquest dissabte i l’altra diumenge, a la mateixa hora, que és a les 20.30 hores. A “Les traces del silenci”, Lázaro fa el personatge d’investigadora que visita els arxius amb els fons per accedir a la documentació sobre les adopcions de nens i nenes orfes arran de la riuada. En la recerca, la jove topa amb una arxivera (personatge interpretat per Rosa Aguado) que li posa molt difícil perquè considerar és millor amagar tota la informació que té sobre aquest cas.

El relat és el resultat de molts mesos de treball de recórrer arxius i consultar molta documentació. En el moment de l’estrena de l’obra, Lázaro va explicar que havia censat a Terrassa unes 300 cartes de peticions d’adopcions de nens i nens adreçades a les autoritats. La majoria d’aquestes cartes venien de França, Luxemburg, Itàlia i Alemanya. Només tres o quatre eren de Terrassa.

Obra de teatre sobre les adopcions per la riuada del 62
To Top