Versos d’Anna Fernández navegaven amb la música de Nunu García i l’art plàstic de Judith con H. Alguns dels espectadors que van a assistir diuen que van quedar encisats pel seu contingut intimista i eclèctic. La proposta “Intempèrie” de l’Anna, la Nunun i la Judith es va celebrar a El Vapor-Casa de la Música i va tenir l’honor de tancar el Festival Elixir de poesia amb molt bona resposta del públic.
El festival d’enguany ha fet front a la pandèmia i s’ha reinventat organitzant actes en espais tancats, per controlar l’aforament, i en línia. El programa va començar el dimarts 15 de juny i es va clausurar el diumenge 20. Han estat, doncs, sis dies d’immersió en l’univers poètic d’autores i autores catalanes, així com saber i conèixer que s’està fent a altres llocs d’Europa, a l’Islam i a la Xina. I també s’ha entregat el II Premi Marta Pessarrodona que ha recaigut en Cecília Navarro (Mallorca, 18 anys) per la millor obra escrita i en Adrià Salcedo per la millor obra audiovisual (Vilassar de Mar, 27 anys). L’edició d’enguany ha comptat amb 970 participants, dels que 280 van assistir a “La ràtzia”.
La marca de l’Elixir és “La ràtzia”, una marató poètica embolcallada de música que els últims anys tenia lloc al Parc de Vallparadís i que aquest, amb la pandèmia, es va fer al Teatre Principal. L’espectacle d’enguany va tenir veu de dona i va estar liderat per Laia Noguera, una de les poetesses que més ha publicat i ha estat premiada, i que va recitar versos en al·lusió a la natura i al jo interior. Noguera va compartir escenari amb quatre autores més: Juana Dolores, Selena Gala, Sònia Moll i Raquel Santanera. Destacà que una d’elles, Selena Gala, va ser la poetessa apadrinada del festival d’aquest any. Gala va recitar versos dels seus poemaris que fan crítica social. Juana Dolores va endinsar el públic cap al món dels cànons de la bellesa i la prostitució, mentre que Sònia Moll va apel·lar al sentiment de dolor, de pèrdua, d’identitat. Raquel Santanera va fer denúncia lírica de les injustícies socials.
El festival d’aquest 2021 era la vuitena edició i ha comptat amb 970 participants, dels que 280 van assistir a “La ràtzia”. En la seva primera hi havia dubtes que un esdeveniment poètic pogués mantenir-se i consolidar-se perquè l’art d’escriure versos i sobretot llegir i escoltar-nos és minoritari. El tipus de proposta ha aconseguit fer-se un lloc en el munt de festivals que hi han dedicats als gèneres artístics a Barcelona i arreu de Catalunya. Aquest festival local ja és una referència de l’àmplia oferta i això es deu als programadors i als poetes i poetesses que si bolquen per fer-ho possible.