És de Badalona i té al malaguanyat Pepe Rubianes com un dels humoristes de capçalera. Jordi Merca forma part de la nova generació de còmics que triomfen als escenaris juntament amb Carlitos, Toni Moog, David Guapo o Albert Boira. L’actor visita avui el Centre Cultural Terrassa, on a partir de les 20h, presentarà “Yo sobreviví a la EGB”, un espectacle d’humor on l’actor explica vivències, anècdotes quotidianes i històries que interpel·len a tots aquells espectadors i espectadores que han crescut als 70, 80 i 90, entre l’etapa que va des del post-Naranjito i la pre-Cobi. Merca farà recordar aquells en què només hi ha l’obligació d’estudiar d’una manera entranyable i divertida.
En entrevistes fetes, amb motiu de la presentació a Barcelona, l’actor se sent feliç per la bona acollida del nou monòleg . No té clar del tot, però quina és la clau de l’èxit en el qual explica i fa reviure coses que ens havien passat a tots quan érem més joves o petits. Ho atribueix en gran part a què “generem un espai amb molt bon rollo, on el públic se sent molt integrat i on té un paper protagonista des del principi”. I parlar amb plural perquè des de fa un temps que el monòleg va acompanyat de música en directe amb Iván Vilches.
Sobre els “moderns”
“Yo sobreviví a la EGB” és el segon espectacle formal de Jordi Mercat després de debutar amb “Malditos Hipsters”. En aquest monòleg, Merca apel·lava a preguntes com ara això: Vols saber si ets un modern de veritat? Penses que està de moda veure pel·lícules de quan ni tan sols els teus pares havien nascut? Portes la roba de gent que ja està morta? A l’obra, explicava amb clau d’humor tot el que fa la gent ‘guai’ que tanta ràbia fan. L’actor deia que, després d’escoltar la seva reflexió, hi haurà una mirada diferent sobre la gent que es considera “moderna”.
L’espectacle va quallar i força i va animar a fer aquest sobre l’etapa de l’EGB. Abans, però, ja havia fet una llarga trajectòria per donar-se a conèixer a un públic molt ampli i a moltes comunitats. Va començar en el món de l’espectacle amb monòlegs, en els quals va mostrar el seu talent i capacitat per fer riure al públic de totes les edats. D’aquesta manera es va introduir també en la màgia, tant pels nens com per adults.
Primera etapa
Després va ampliar el seu ventall de registres fent també fent de presentador divertit d’esdeveniments i mestre de cerimònies. També va recórrer tot el territori estatal amb els seus xous en bars, restaurants, ‘xiringuitos’, i festes populars. El monòleg va ser el que més funcionava a tots els espais. Les seves actuacions sempre han estat servides per incorporar coses d’actualitat, les noves modes i les contrarietats de l’ésser humà. La seva manera de dir, de fer i d’expressar-se en el seu xou connecta amb el públic i el fa recordar i riure.