Diu que està molt contenta, però que a la vegada té vertigen. La cantant terrassenca Nunu Garcia (nom artístic de Núria Garcia) debuta amb el seu primer àlbum que porta per nom "L’Eco de la Cova" i en el què ha posat música a vuit poemes d’Anna Fernández, també de Terrassa. El treball discogràfic du el segell de la Casa de la Música, Records 2021, es publica avui a les xarxes socials i es pot adquirir també a través de l’autora. La presentació oficial de "L’Eco de la Cova" serà el dia 17 d’abril a El Vapor, Casa de la Música de Terrassa.
El projecte que surt a la llum aquest divendres és fruit d’una col·laboració anterior amb la poeta Anna Fernández, que està establerta a Perpinyà. "Vam girar un espectacle on jo vaig posar música a quatre poesies d’ella. Em va agradar tant que em va motivar a continuar. Així que vam fer una selecció fins a vuit temes del poemari ‘Cova’ i vaig completar el treball de composició. I aquests vuit són els que conformen aquest primer disc editat".
Col·laboració ciutadana
L’artista explica que el camí no ha estat senzill, però ha tingut un final molt satisfactori. "Editar un treball musical és molt car. Així que vaig fer un projecte de micromecenatge, a través de Verkami, perquè no em podia permetre assumir el cost. Haig de dir que l’experiència ha anat molt bé. Vaig rebre molt de suport i he pogut cobrir perfectament el pressupost". El treball es va enregistrar a Olivera Estudi amb en Vic Moliner i en Pau Brugada a la producció, enregistrament i mescla. Nunu està satisfeta d’haver afrontat aquesta iniciativa artística, tot i que reconeix que posar música als versos sempre genera respecte. "Els poemes de l’Anna desprenen sentiments molt profunds. Parlen de relacions, de com ens afecten. Són poemes molt personals, contundents, punyents i la meva música és molt dolça. És un joc de contrastos, però ens agrada".
Per a Nunu Garcia (Terrassa, 1982) la música ha estat, des de ben petita, el seu motor i el que l’ha fet créixer sentint-se acompanyada i feliç. I, de fet, va tenir la sort d’escoltar molta música a casa i compartir-la en l’àmbit familiar. Va començar com a corista de la formació "Mutis" a través de la qual va conèixer al Litus (cantautor i vocalista establert a Madrid) o el Llongue (La Madam). A partir d’aquí va tenir l’oportunitat de fer gires pel territori català i obrir-se a nous gèneres com el jazz. Actualment combina la faceta artística de cantautora, intèrpret i compositora amb la de professora. Segueix pujant als escenaris, sempre que pot per la Covid, amb diverses formacions. Normalment solia fer-ho a duo amb Black Coffee o a trio, amb Panela, experimentant versions dels clàssics del jazz, la bossa nova, el pop-rock i el soul. També participa en la gira de presentació de "L’hora viscuda" de Llongue com a cantant, percussionista i corista.
La Nunu va conèixer a l’Anna Fernández i conversant va ser com es va anar gestant el projecte creatiu de sumar talent musical i poètic. Part de les músiques del nou disc podran escoltar-se al nou espectacle de les dues protagonistes, "Intempèrie", que es presentarà a l’edició 2021 del Barnasants el 28 de març i també al Casal de Perpinyà el 10 d’abril. Per al directe del disc, la Nunu jugarà amb noves sonoritats incloent pedal de loop i experimentant amb aquest nou llenguatge. També s’hi sumarà la il·lustradora del llibre de poemes, Judith, que farà dibuix en directe.