L’eclosió de la Covid i el confinament domiciliari, del que aviat farà un any, va generar molts treballs en l’àmbit artístic en el seu concepte més ampli. Dos terrassencs, David Chaler, i Marta Benedí, dibuixants, acaben de presentar llibre i conte, respectivament, als Amics de les Arts. Les obres es van començar a fer amb la irrupció de la pandèmia i la reclusió a casa.
David Chaler, fundador d’Urban Sketchers a la ciutat, ha editat "David Covid, Eingescholossen (tancament), 2020", que recull una trentena d’il·lustracions realitzades en els 40 dies del confinament. L’autor explica que "les obres conformen una mirada àmplia. Hi ha dibuixos més optimistes i altres no tant i n’hi ha d’irònics perquè també cadascun està condicionat al que senties en aquell moment".
El llibre de dibuixos, que inclou alguns textos, també fa de petita cronologia de totes aquelles festes de calendari que no es van poder celebrar com sempre; des de la Setmana Santa, la Fira Modernista, passant per les celebracions castelleres o la mateixa trobada d’Urban Sketcher, el grup d’artistes que dibuixa el batec de la ciutat en temps real. Per a aquesta sèrie de dibuixos, Chaler ha usat els estris habituals: ploma estilogràfica i pinzells i pintura de color.
Conte infantil
Per la seva banda, Marta Benedí ha presentat també el conte "La niña en la botella", que ha il·lustrat i ha escrit ella mateixa. Benedí està d’enhorabona perquè fa uns dies que presentava el conte "Amor pel mar", escrit per Cristina Olivares i que ella ha il·lustrat. Benedí ha explicat que el conte va sortir a partir de l’inici del confinament i d’un curs de narrativa. "El primer dia vaig dibuixar una nena a dins d’una ampolla com a resposta a la impotència de la situació generada pel tancament a casa. Ho vaig penjar a Instagram i vaig tenir respostes i vaig animar-me a continuar". L’autora destaca que és un conte molt emocional. "És una nena que vol sortir de l’ampolla i cercar el sol. I com que, de moment no pot, va passant per tots els estats d’ànim i va canviant d’expressió segons el dia i segons avançar en la seva aventura per escapar-se. Un dia està trista, un altre enfadada, un altre està contenta…". Benedí també ha assenyalat que aquest conte li va servir per sentir-se millor. I, amb aquest aprenentatge, va impulsar juntament amb l’il·lustrador Jesús Guzmán el projecte en línia #misemilla desconfinamiento a xarxes socials, en el què les persones que volien podien expressar les seves emocions. Actualment, volen publicar un llibre amb tots aquests pensaments. Afegir que la idea ha estat seleccionada entre vuit projectes més, com a proposta innovadora i emprenedora des de l’Ajuntament i impulsada a través de Crowdfunding Terrassa.