Hi ha moltes obres de teatre musical que són adaptacions de còmics, i segurament la més famosa de totes és "Annie", que va posar damunt de l’escenari la Little Orphan Annie creada per Harold Gray l’any 1924. Charles Strouse va fer-li la música, amb llibret de Thomas Meehan i les lletres de les cançons escrites per Martin Charnin, per un muntatge que fou estrenat l’any 1977 a Nova York (on estan ambientades les històries del personatge) amb un èxit espaterrant. D’ençà d’aleshores, "Annie, el musical" mai s’ha deixat de representar arreu del món, ha estat objectes de molts muntatges, i avui al Centre Cultural es pot veure el que ha fet Tomàs Padilla.
És un espectacle familiar que té com a protagonista Annie, una nena sense pares, que viu a l’orfenat que dirigeix Miss Hannighan, una institutriu cruel i malvada que maltracta a a totes les internes. L’única esperança d’Annie per sortir d’aquest infern a la Terra és que els seus pares vinguin a recollir-la. Això mai arribarà, però, un dia, Annie és seleccionada per passar el Nadal amb Oliver Warbucks, un milionari que necessita donar a la premsa una imatge d’ell com l’home amable i solidari que no és. Després d’unes peripècies, l’Annie arribarà a tocar-li el cor a Warbucks.
Little Orphan Annie, que es va publicar com a tira de premsa entre 1924 i 2010 (sí, al llarg de 86 anys) ha estat un dels còmics més populars als Estats Units. I curiosament, força desconegut a Espanya i a l’àmbit de la llengua castellana, en què Little Orphan Annie encara està bastant "òrfena" d’edicions. El setmanari infantil Pinocho, publicat per l’editorial Saturnino Calleja de Madrid entre 1925 i 1931, portava sovint pàgines dominicals de la sèrie, donant-li al personatge el nom de "Anita Buen-corazón", i El Pequeño País, suplement infantil que aquest diari de les dècades de 1980 i 1990, en va incloure algunes històries. I prou.
Al cinema amb John Huston
També Little Orphan Annie ha estat portada al cinema, ni més ni mensy que per John Huston. Seria l’única pel·lícula musical del director de clàssics com "El falcó maltès", "amb resultats força discrets des del punt de vista artístic", assenyala l’historiador terrassenc del còmic Jordi Manzanares, a "De ‘T.B.O’. a ‘Glups!’. Breve repaso a las relaciones de la historieta con el teatro y el cine musicales", exhastiu estudi sobre el tema que acaba de publicar al portal Tebeosfera.
Espectacle: "Annie, el musical"
Funcions: Avui, a les cinc de la tarda i a les vuit del vespre
Lloc: Centre Cultural Terrassa
Preu: 22-28 euros