Cultura i Espectacles

Lucia Lacarra i Matthew Golding porten “Forlandia” a Terrassa

El Centre Cultural Terrassa acull aquest vespre l’espectacle "Forlandia", a càrrec dels ballarins Lucia Lacarra i Matthew Golding. Serà una vetllada d’inspiració utòpica que explotarà al màxim les possibilitats creatives i tècniques del teatre.

A "Forlandia", el cinema i la dansa escènica, la llum i la música es fusionen amb els estils de quatre coreògrafs de gran talent per crear una obra d’art total d’una nova dimensió. Es tracta d’un espectacle complet en què la dansa, la música i l’art visual es connecten sense pausa, un espectacle que fa sentir i evadir-se a la gent.

La funció es divideix en sis peces: "Stillness" i "Close", amb coreografia d’Anna Hop i música de Frédéric Chopin; "Snow Strorm", amb coreografia de Yuri Possokhov i música de Gueorgui Svirídov; "Forlandia" i "Pile of dust", amb coreografia de Juanjo Arques i música de Jóhann Jóhannsson; i "After the rain", amb coreografia de Christopher Wheeldon i música d’A. Part. L’espectacle començarà amb un curt en el qual es veu un teatre buit i un escenari nu, on dos ballarins entraran i començaran a habitar-lo. Les peces estaran entrellaçades per curts i seran acompanyades per projeccions. Sense tenir una història narrativa, aquesta estarà basada en les relacions i les diferents maneres de separació forçada que pot existir en una relació.

Lucia Lacarra, oriünda d’Espanya, va ser la musa de Roland Petit i Helgi Tomasson, i va ballar papers protagonistes en ballets de John Neumeier, John Cranko i Kenneth MacMillan. El seu repertori va des de Marius Petipa a Jerome Robbins i George Balanchine a Edwaard Liang i Christopher Wheeldon. Per la seva banda, Matthew Golding, nascut al Canadà, va estudiar als Estats Units i a la Royal Ballet School de Londres. Com a ballarí, va estar particularment influenciat pel Het Nationale Ballet a Amsterdam, on a Ted Brandson encara li encanta contractar-lo com estrella convidada.

La funció estava prevista inicialment per a les nou de la nit, però ha estat avançada a les vuit per complir amb els protocols per a fer front a la Covid-19. Des del Centre Cultural recorden que seguint les guies del Procicat, les activitats culturals poden finalitzar a les 22h i els espectadors tenen una hora de marge (fins a les 23h) per arribar a casa. L’entrada de l’espectacle serveix com a justificant.

Espectacle: "Forlandia"

Intèrprets: Lucia Lacarra i Matthew Golding

Data i hora: Avui, a les vuit del vespre

Preu: 28-35 euros

To Top