Cultura i Espectacles

La Jazz Cava evoca avui l’edat d’or del swing

La Nova Jazz Cava acull avui, a les vuit del vespre, l’actuació del Goodman-Hampton Tribute Quintet, que com es dedueix del seu nom, evoca i interpreta el repertori de qui fou "el rei del swing". Un Benny Goodman, que a la seva orquestra hi tingué, entre 1936 i 1940, a tot un príncep del gènere, Lionel Hampton. Les dues estrelles del jazz ballable d’aquella època, juntament amb Glenn Miller i Count Basie.

Francesc Puig (clarinet), Felix de Blas (vibràfon), Xavier Algans (piano), Artur Regada (contrabaix) i Olivier Rocque (bateria) són els integrants d’aquesta formació que recrea a dalt de l’escenari aquell grup mític de l’era del swing, que completaven Teddy Wilson, Gene Krupa i Artie Berstein. Així doncs, el seu concert serà un viatge musical als Estats Units del període fixat entre 1933 i 1947 en què les orquestres i grups del gènere van viure una veritable edat d’or.

De Los Angeles al món
Es considera que el concert fundacional de la seva popularitat el va fer Benny Goodman, el 21 d’agost de 1935, al Palomar Ballroom, mítica sala de ball de Los Angeles (destruïda per un incendi quatre anys després). Allà mateix, l’any següent, i amb l’orquestra de Benny Goodman, es filmaria la pel·lícula "The Big Broadcast of 1937", que va acabar de popularitzar la música de swing.

To Top