"Per la seva trajectòria com a músic implicat activament en iniciatives de caràcter popular i de divulgació musical a la nostra ciutat, tasca realitzada principalment com a membre del grup dels Ministrils del Raval i també duent a terme espectacles infantils i familiars", l’entitat Enfoc Musical ha decidit atorgar el premi "Músic de l’Any a Terrassa 2020" al cantant i animador Miqui Giménez. L’argumentació del guardó, que li serà lliurat el 21 de juny vinent, coincidint amb el Dia Internacional de la Música, també fa referència a la seva activitat com a organitzador d’activitats culturals i lúdiques (Setmana de Jocs al Carrer) i esdeveniments diversos de cultura popular, la seva tasca docent, i l’autoria dels discos "Ertaet" (2018) o els dos volums (un de 1995 i l’altre de 2009) "Canta-me’n una, canta-me’n dues", tots disponibles a Spotify, o del llibre "Quina Canya, joguinetes", escrit amb Biel Pubill, que ensenya a construir instruments i joguines amb canyes.
Una sorpresa
"No me l’esperava gent, i ha estat una sorpresa molt grata", va comentar ahir Miqui Giménez (Terrassa, 1958) a aquest diari. Aquest cantant, músic i animador ja va rebre el 2018 un altre premi de reconeixement a tota la seva trajectòria, el "Terrassenc de l’Any" del Social. "Últimament em feliciten per moltes coses, sí", afegeix. "Penso que si algú considera que sóc important, o que allò que faig val la pena, doncs perfecte. Aquest premi me l’agafo amb senzillesa. Algú ha cregut que tocava donar-me un reconeixement i ho agraeixo."
Als seus 62 anys, i malgrat les limitacions imposades per la pandèmia, Giménez segueix en actiu de totes totes. Parlant-hi de seguida te n’adones que la situació que vivim no li ha estroncat gens les ganes de fer moltes coses que ha tingut sempre. Quan la declaració de l’estat d’alarma, es va dedicar a fer la sèrie de vídeos "Un minut per a una estona", que posava a Instagram. "Cada dia en feia un, en què explicava breument un conte, una cançó, un joc tradicional, un ball, per trencar una mica la sensació d’estar tancats a casa. També era una manera d’estar en contacte amb els meus alumnes de l’escola Tecnos. Era l’única cosa que podia fer des de casa. I n’he fet un centenar".
També la "Setmana de Jocs al carrer" d’aquest setembre va haver de ser, a banda d’una exposició, telemàtica. Són iniciatives que han tingut bona resposta, "però una pantalla sempre és una cosa llunyana. No pot substituir el directe, allò de veure la resposta de la gent, i les improvisacions que pots fer en funció d’aquesta resposta".
Pensant en el Nadal
La participació de Giménez és habitual en molts dels actes més emblemàtics del cicle nadalenc a Terrassa, i el músic espera poder-ne fer, ni que sigui amb les adaptacions a les mesures preventives de la Covid. El "Caga tió" de la plaça del Progrés potser serà substituït per algun acte en un lloc tancat, amb cançons i contes. "I si es pot fer la rebuda als Reis d’Orient, i em conviden a ser-hi, doncs endavant. És un moment sempre molt maco".