Després de mesos d’inactivitat a causa de la pandèmia de la covid-19, Terrassa Arts Escèniques tornarà a aixecar el teló del Teatre Principal el dia 19 de setembre amb la posada en marxa d’una dotzena d’espectacles. Cinc d’ells són nous, mentre que set han estat reprogramats després de la seva cancel·lació. Aquesta nova temporada municipal de teatre complirà amb les màximes mesures d’higiene i seguretat tant per al públic com per als professionals.
Sota la direcció de Giulia Poltronieri, Terrassa Arts Escèniques (TAE) manté la seva ferma aposta per oferir una diversitat de gèneres que atreguin i captivin les diferents sensibilitats de la ciutadania. Es vol oferir una programació familiar de qualitat i propostes cada vegada més inclusives i accessibles, acompanyades d’activitats paral·leles que ajudin a connectar i apropar les arts escèniques a la ciutat.
entrades, el 3 de setembre
La venda d’entrades per als espectacles d’aquesta tardor serà només on-line. S’iniciarà el 3 de setembre amb una promoció especial. Tots aquells que comprin la seva entrada entre els dies 3 i 6 de setembre, podran gaudir d’una promoció de 2×1.
Aquesta nova temporada, que anirà de setembre a desembre, oferirà cinc novetats. Destaca entre elles “La gavina”, una versió lliure de l’obra d’Anton Txékhov per part d’Àlex Rigola, que reuneix tres actrius, dos actors i un dramaturg/director que parlen dels seus desitjos i el seu amor pel teatre. Podrem veure damunt de l’escenari Nao Albet, Pau Miró, Xavi Sáez, Mònica López, Melisa Fernández i Roser Vilajosana. Es podrà gaudir també de l’estrena de “Potser no hi ha final”, el més nou de Circ Pistolet, on el públic reconeixerà les influències del circ tradicional, l’humor i la frescor típics del circ català, així com una posada en escena que beu directament dels espectacles de circ contemporanis.
TAE acollirà també una sessió especial del festival de videodansa MiTS (moviment i transformació social), així com el resultat de la intervenció artística que Livemedia ha dut a terme aquest estiu a Terrassa amb la performance “Un entorn, un mitjà, un món: una certa contemporaneïtat”.
Els organitzadors han mantingut el seu compromís amb les companyies que van veure suspesos els seus espectacles per la covid i ha reprogramat set espectacles, quatre per a adults i tres de familiars, que s’haurien hagut de represntar entre el gener i el juny. Aquesta tardor es podrà veure “Viejo amigo Cicerón”, una revisió al passat protagonitzada per Josep Maria Pou; “Un dia qualsevol”, la comèdia que homenatja la gent gran i que compta, entre d’altres, amb Imma Colomer i el terrassenc Pep Ferrer; la multipremiada “Fuenteovejuna”, una revisió del clàssic de Lope de Vega que buscarà la complicitat del públic per resoldre “el crim del poble” i que arriba a Terrassa de la mà de la companyia Obskené.
Es recupera la primera jornada de teatre inclusiu i accessible de la mà del Festival Simbiòtic. És una jornada en la qual destaca la funció d'”Órdago a lo grande”, de Vero Cendoya i Arantza López.
ACURADA Programació familiar
Pel que fa a la programació familiar, destaca la també multipremiada “La nena dels pardals”, de Teatre el Detall. Hi ha també propostes com el teatre visual de “Mobilus” de Teia Moner; el viatge únic a través dels sentits d'”El fabuloso museo de Lulú Cologne”, de Giovanna Pezzullo i Stephane Laidet. La novetat d’aquesta temporada serà “Jojo”, una història inspirada en fets reals que ens convidarà a reflexionar sobre la fragilitat de l’ecosistema i l’impacte que hi exerceix l’ésser humà.
Segons explica la regidora de cultura, Rosa Boladeras, “malgrat totes les dificultats, s’ha treballat molt per aconseguir que Terrassa tingui una temporada de teatre segura, diversa i de qualitat”. Boladeras assenyala també: “L’objectiu és que tothom tingui l’oportunitat de gaudir de la cultura en general i del teatre en particular amb totes les garanties de seguretat necessàries, des del moment de la compra d’entrades fins al dia de la funció. Continuem treballant considerant sempre la cultura no com un bé necessari, sinó com un element essencial, fonamental i prioritari per a la ciutat i per a la societat”.