Membre de la segona generació de paisatgistes terrassencs, el pintor Miquel Pujadas Badia (1892-1975) és considerat un dels millors deixebles dels germans Pere i Tomàs Viver. Especialment apreciades són les obres de la dècada de 1940, que reflecteixen les masies i el desaparegut món agrícola de la nostra ciutat. L’any 2006, el Museu de Terrassa va recuperar, d’un domicili del carrer de Galileu, sis pintures murals del 1925. I l’any passat, l’Agrupació de Col·leccionistes de Terrassa va presentar a la seva seu una exposició amb dibuixos, i documentació de la seva trajectòria i l’entorn en què es va desenvolupar.
Rafel Comes, a la darrera entrega dels estudis sobre "nissagues terrassenques" que publica al butlletí de l’Ateneu Terrassenc, presenta els resultats de la seva recerca sobre la del pintor. Un artista que té les seves arrels familiars a Castellterçol, "on tres germans, Joan (1850-1924), Víctor (1854-1905) i Sebastià (1857- 1917), fills dels pagesos Pau Pujadas Roca i Antònia Peypoch Cabaner, a la dècada dels setanta deixen les feines del camp per venir a treballar a Terrassa".
El Joan, fuster, es va casar amb la terrassenca Maria Puigmartí i Almirall germana de Bartomeu Puigmartí, "un teixidor espiritista, anticlerical i de Fusió Republicana de la qual fou vicepresident el 1910". Va tenir tres fills; Joaquim, Teresa, i Alfons. El Víctor es va casar amb Teresa Colomer Llonch i no consta que tinguessin fills. L’altre germà, Sebastià, es casà amb Maria Badia i Marsol de Vilanova de Meià. Van tenir quatre fills, un d’ells el pintor Miquel Pujadas Badia. Els altres es deien Francesc, Antònia i Joan.
Del ram del tèxtil
Comes traça totes les línies genealògiques dels seus descendents, amb les branques Pujadas Puigmartí, Pujadas Badia i Pujadas Clos, (el segon cognom és el de les esposes). Entre els que tingueren una activitat més destacada, hi trobem Alfons Pujadas Puigmartí, que "va iniciar el 1905 dos negocis, un de compravenda de matèries tèxtils amb Josep Homs i Bages, afiliat al republicanisme radical que seria alcalde de Terrassa el 1934 i 1939. I el segon per fabricar llanes regenerades amb el mateix Homs i amb Eusebi Noguera, comerciant de deixalles de llana". Hi ha un altre membre de la família relacionat amb un alcalde de Terrassa: Antònia Pujadas Badia. La germana del pintor es va casar el 1910 amb Pere Llongueras Mach, de Martorell, teixidor afiliat a Fusió Republicana i germà de Francesc Llongueras, republicà radical, que fou l’alcalde de la ciutat durant els anys 1934-1935.