Tal com marca la tradició carnavalesca, el Rei S.O.S.pitós i la Reina S.O.S.pechosa, monarques del Carnestoltes de Terrassa 2020, van morir, diumenge al vespre, en algun lloc recòndit de la ciutat. El dilluns i ahir a la tarda, a l’atri de l’Ajuntament, se’ls hi va fer la Vetlla, amb la participació de les habituals ploraneres, la presència de La Pàjara i la novetat, aquest any, del rodatge d’un flash mob. Una iniciativa de Groc Cridaner, el grup que ha fet la comparsa oficial d’aquest any, que va ser un al·licient addicional a aquesta representació del dol, i va sorprendre els vianants del Raval.
Avui tindrà lloc la setena i darrera jornada del Carnestoltes, que a Terrassa té el seu acte més propi, amb una galeria de personatges singulars i la participació de molts grups de cultura popular: l’ Enterrament. La Rua Mortuòria sortirà a les vuit del vespre, amb els taüts amb els cadàvers de S.O.S.pitós i S.O.S.pechosa, del Raval de Montserrat. La comitiva fúnebre, amb els tauts, els Armats, els Esquelets, la Pàjara (afligida vídua), la Coral de les Absoltes, el jurat, el Fantasma de la Mort, els Diables i altres, passarà pels carrers Gavatxons i de la Font Vella fins al Passeig Comte d’Ègara, i entrarà al Parc de Vallparadís per l’avinguda Jacquard.
Davant del Castell Cartoixa es desenvoluparà el gran espectacle de l’Enterrament concebut com una lluita entre els seguidors del Carnestoltes i els partidaris de la Quaresma i els seus rigors. Un dels seus moments més esperats és la lectura del testament del Carnestoltes, text en què el personatge (aquest any, una parella) acostuma a carregar a tort i a dret contra polítics, institucions i personatges de l’actualitat. Ni més ni menys fan els Diables amb els seus "versots".
Sempre guanyen els partidaris de la Quaresma, i l’aparició de l’Esparver ho ratifica. Acabat l’espectacle, hi haurà la sardinada popular.