Cultura i Espectacles

EL Maleducats tanca el seu cartell incorporant quatre nous noms

Manquen 101 dies per la celebració del festival Maleducats a Terrassa, el 9 de maig, i ahir es van donar a conèixer els quatre darrers noms incorporats a la programació, tres argentins i un espanyol: Ecko, Emanero, Rizha i Juicy Bae.

Lildami, com a impulsor i organitzador d’aquest esdeveniment, vol omplir el buit existent a tot el panorama català i espanyol d’una oferta d’aquestes característiques. La idea no només té aquest punt de partida, sinó que també respon a les constatacions del mateix Lildami: "L’any passat, als festivals, com a grup de música urbana érem els rars, els diferents", explica a aquest diari. Reflexionant sobre aquest fet li va semblar important "dedicar un festival propi i alhora també potenciar el panorama en català, o català i espanyol, juntament amb els artistes internacionals", celebrant-ho a escala local.

Escollir Terrassa, en comptes de Barcelona, va ser un fet natural no només per la seva condició de terrassenc: "Nosaltres èrem conscients que situar un festival a Barcelona òbviament és més fàcil, però també crec que s’ha de descentralitzar l’oferta. A més és guai la idea que els joves tinguem una alternativa d’oci."

Un cop decidit aquest extrem, "vam tenir d’entrada la gran sort que a l’Ajuntament de Terrassa va agradar molt la nostra proposta, i precisament ells ens van proposar Els Bellots. És un emplaçament únic, Terrassa està super ben comunicada i n’hi ha fàcil accés, i a més és d’agrair poder escollir-lo en aliança amb l’ajuntament." A l’hora de confeccionar el cartell, Lildami ha volgut conjuminar les seves preferències personals i presentar "una programació a l’alçada del que la gent demana, amb artistes de primer nivell que puguin ‘engatusar’ a tothom." Molts d’ells "mai han tocat abans a Catalunya, li estem portant un al·licient real a la gent."

Potencial
Juntament amb els noms de primer ordre, amb repercussió, "tenim gent de la qui creiem en el seu potencial, en la que confiem i volem apostar, per donar continuïtat i ser altaveu de la seva música."

I tot envoltat d’un ambient familiar, ja que "la idea és que tothom pugui gaudir del festival durant tot el dia." El festival obrirà les seves portes a les dotze del migdia donant pas a diverses hores de música que tindran el seu punt àlgid a la nit. Lildami és conscient que molts dels seguidors de les músiques urbanes són menors de 16 anys, i per tant, han d’assistir acompanyats. Donada aquesta varietat de públic i el nombre d’hores del festival s’instal·laran foods trucks i s’oferirà una mostra d’art urbà, amb la realització d’un mural.

El festival es va anunciar fa tot just un mes i "pràcticament només ens hem promocionat per Instagram, on ja tenim 6.500 seguidors. El ritme de venda és bastant bo, estem molt contents."

Sentir-se diferents
Maleducats és també una crida a aquells que Lildami recorda a la seva cançó "Maleducao", els que per sentir-se diferents no volen ser desplaçats, que es distingeixen per la seva forma de vestir, i que tot i que la seva filosofia és anar contra el establert, té com a representants un grup de músics amb els quals molta gent s’hi sent identificada. Tanmateix, "hi ha artistes que poden arribar a tothom, assegura Lildami."

El festival no vol excloure ningú, i això també respon a una de les úniques premisses que s’han demanat des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa, en paraules de la seva titular, Rosa Boladeras: "Volem incorporar el segell que estem treballant des de Cultura, el GASP, que es refereix a l’accessibilitat i a la sostenibilitat. Algunes de les coses que passaran al Maleducats i cap a on va dirigida la feina dels organitzadors van en sintonia amb aquesta premissa.".

To Top