Encara estan per decidir algunes coses, però sembla que enguany la Casa de la Música de Terrassa es desvincularà de la programació de caràcter municipal Terrassa Música Moderna, en part per tal d’invertir tots els esforços als seus programes de suport a la creació.
Aquests programes, a més d’incloure l’acompanyament de les bandes novells en diferents aspectes de la seva activitat (com ara la producció de directes, la gravació o edició discogràfica a través d’un segell propi), inclouen a més l’apartat d’exhibició, que en aquest primer semestre de l’any es potencia.
Alguns dels concerts s’agrupen dins el cicle "Concerts KM.0", i d’altres simplement són concebuts com a presentacions de grups locals a El Vapor, l’espai de creació musical de la Casa de la Música de Terrassa.
KM. 0, concretament, és "una programació de concerts pensada per a artistes emergents d’àmbit local, amb una clara intenció de fer arribar noves propostes musicals al públic i donar oportunitats a grups amb menys trajectòria de poder tocar en un espai professional."
Els mesos de gener i febrer ja hi ha tancada una programació on hi haurà "diversitat d’estils: hip-hop, punk, indie, rap, cançó d’autor, pop… per a tots els gustos", tal com anuncien fonts de la Casa de la Música.
Zitriko i Wildeers van ser, divendres passat, els primers protagonistes d’una programació que avui mateix continua amb el doble concert que oferiran Entelequia + The Re-fugees. El rap i el hip-hop són el denominador comú d’aquesta proposta.
Entelequia va rebre una ajuda de producció de directes de la Casa de la Música de Terrassa i ara ha arribat el moment de mostrar la seva feina davant del públic. Aquest és, originalment un duet format per l’Eros aka 47, i en JP. Es tracta d’un projecte nascut al Maresme, al qual "aquests joves opten per un rap melòdic, amb predominança de la poesia amb consciència i la subtilesa dels scratchs. Conjuntament, han publicat tres maquetes des de 2015", s’explica.
Per la seva banda, The Re-Fugees és un grup de rap sorgit el 2017 de la unió dels tres membres del projecte Síndrome de Sherwood, O.P.B.? Pauhead ?iLakov R.A.G.E. "per treballar junts sobre ritmes boombap, propers al rap clàssic, i en català."
La programació continuarà el pròxim 1 de febrer amb Anabel Lee + Inc. Aquest serà, bàsicament, el "concert de presentació de la nova formació terrassenca de punk/indie Anabel Lee", un grup amb influències que "van des del punk britànic i nacional dels 80’s fins a l’indie estatal més primitiu, però també tenen molt present l’escena indie-rock actual."
Presentació de disc
La següent proposta vindrà de la mà d’un veterà de l’escena egarenca. Es tracta del músic Joan Boada, qui presentarà el seu segon treball en format de cantautor, "Cedeerra". El músic revela en aquest projecte "el seu vessant més compromès i combatiu, sense embuts, empès per la realitat que ens envolta i que, d’alguna manera, el motiva", s’explica.
Seguidament, el Vapor continuarà la programació el 15 de febrer amb Revolusonats, un projecte de "rap combatiu", de Mohi Lee, que presenta el disc "Ara més que mai" (Cases de la Música Records, 2020)
Tot seguit, el dia 21, el protagonisme recaurà en Atretz, grup vallesà que presenta la seva proposta de fusió i arrel.
La programació es completarà amb un concert familiar, de 2princesesbarbudes, presentant "La bona vida" dins el Cicle Infantil i Juvenil del Districte Zero.