Contràriament al que ha passat els darrers anys, quan les companyies de circ de caràcter nacional s’instal·laven a Parc Vallès, per primer cop hem vist una carpa muntada a l’antic Mercadal, ara pàrquing, al costat del barri de Montserrat.
Allà s’ha ubicat, fins al pròxim 20 de gener, el Circo del Terror Familiar, una proposta que té com a màxim reclam la convivència a l’espectacle de coneguts personatges del món del terror, en la seva iconografia més cinematogràfica, amb números de circ generalment de baixa dificultat. En aquest circ no trobarem aeris, ni malabars, ni grans acrobàcies, sinó més aviat modèstia i voluntarisme, no sempre amb resultats òptims.
El circ dels germans Yanco es dedica al circ clàssic, i això inclou el circ amb animals; de fet, Iotza Yanco Persa, un dels iniciadors de la saga, era domador d’ossos. Ell va fundar el Circo Jamaica, nom que preval a la carpa d’aquest circ.
Personatges terrorífics
L’adaptació del seu espectacle per poder actuar a Catalunya, on està prohibit el circ amb animals, ha propiciat aquesta posada en escena, on desfilen alguns dels personatges més terrorírifics de l’imaginari de la por: el geperut, Frankestein, Chuky, la núvia cadàver, Momo, Drácula, el Grinch, els zombies, Bitelchus, la Família Monster, "Malson a Elm Street"…
Tanmateix, s’hi incorpora alguna escena que res té a veure amb això, com la de l’astronauta i la seva arribada a la lluna, rodejat de dos extraterrestres. És una de les escenes més treballades quant a attrezzo juntament amb d’altres com les de "Joc de trons" o "El planeta dels simis."
El món de la mort també està representat per la pel·lícula "Coco" (els artistes interpreten "La llorona" en playback), a més dels zombis o les mòmies que apareixen quan l’espectacle entra al món dels faraons. També hi ha un arlequí per a un espectacle d’acrobàcia, figurants d’estètica punk o motoristes, amb una banda sonora on s’aprofita l’èpica de grups com Rammsteim. Però també hi ha referències a grups més "mainstream", com ara Ultravox (i el seu "Vienna", amb coreografia inclosa) o el "Trhiller" de Michael Jackson (també amb "ball de monstres.")
Pel que fa a les disciplines de circ, destaquen els equilibris, com ara el rul·lisme, o d’altres com el fuet o els hula-hoops.
Malgrat tot, el que més va ser representat van ser els números còmics, tot i que no sempre amb gaire encert. Cap al final de l’espectacle n’hi va haver un, amb la Família Monster, sense gaire sentit i massa llarg. Amb tot, els nens i nenes de totes les edats que eren presents varen connectar més que els adults amb aquest humor fàcil i naïf de la companyia.
Tot i que els comentaris van ser compartits per moltes persones, dient que l’espectacle "fa més riure que por", varen ser molt pocs els que van resistir la temptació de fotografiar-se amb els personatges al final de l’espectacle.w