Cultura i Espectacles

Nova sessió del Documental del Mes, a la Filmoteca, amb “El què la Walaa vol”

Aquesta nit a les 22 hores la Filmoteca estrena “El què la Walaa vol”, un documental rodat a Palestina per la directora canadenca Christy Garland, que l’any passat va guanyar els premis Hot Docs i Margaret Mead.

La protagonista, Walaa Khaled, és una adolescent que vol ser policia. El seu, però, és un cas insòlit. És palestina, s’ha criat en un camp de refugiats a Nablus i la seva mare ha estat a la presó acusada de complicitat amb un terrorista. La Walaa ho té tot i tothom en contra, però és molt tossuda.

Christy Garland va conèixer la Walaa mentre feia recerca per a una altra pel·lícula que no es va arribar a rodar. Amb la col·laboració d’Ekram Zubaydi, del Centre Palestí per la Pau i la Democràcia, que li va facilitar els contactes necessaris, la directora va viatjar deu vegades a Palestina (al camp de refugiats de Nablus i a l’acadèmia de policia de Jericó) per seguir la Walaa i la seva família amb la seva càmera des dels 15 fins als 21 anys i a través d’ells oferir un retrat de la vida dels palestins avui en dia.

La pel·lícula també parla de feminisme, adolescència i relacions familiars. A més, el documental és el primer que conté material rodat en dependències de les forces de seguretat palestines.

To Top