Cultura i Espectacles

Torna la Festa del Cinema i arriba la marató de Halloween

La Festa del Cinema, que va començar dilluns i acaba avui, permet als espectadors gaudir d’importants descomptes en el preu de les entrades. En concret, s’han posat a la venda entrades a 2,90 euros i en aquesta edició, a més, hi ha l’al·licient de poder gaudir de les pre-estrenes de "La trinchera infinita" i "Pequeñas mentiras para estar juntos", que es projecten a Cinesa. Al cinema Catalunya la Festa del Cinema ha coincidit amb la Setmana del Cinema i ahir es va pre-estrenar "La hija de un ladrón" mentre que avui s’oferirà gratis "La piel quemada" (1967), recentment restaurada a Terrassa per la Filmoteca.

"La trinchera infinita", d’Aitor Arregi, Jon Garaño i José Mari Goenaga, és un drama que va guanyar sis premis en el darrer festival de Sant Sebastià, ambientat durant la Guerra Civil i protagonitzat per Belén Cuesta i Antonio de la Torre.

Pel que fa a "Pequeñas mentiras para estar juntos", de Guillaume Canet, és una comèdia dramàtica francesa protagonitzada per François Cluzet i Marion Cotillard que va d’un grup d’amics que fa temps que no es veuen i es reuneixen per celebrar un aniversari. És la continuació, anys més tard, de "Pequeñas mentiras sin importancia".

A Cinesa empalmaran amb la marató de Halloween de demà, el principal atractiu de la qual és la pre-estrena de "Doctor Sueño", l’esperada continuació de la mítica "El resplandor".

La sessió començarà a les 16,30 h. i el programa consistirà en "Expediente Warren: the conjuring" (2013) de James Wan -una de cases encantades que va guanyar 15 premis, interpretada per Vera Farmiga i Patrick Wilson-, "Annabelle" (2014) de John R. Leonetti -la de la nina diabòlica-, "Nunca apagues la luz" (2016) de David F. Sandberg -terror a les fosques, guardonat al festival de Palm Springs- i "La monja" (2018) de Corin Hardy -una de possessions diabòliques-, per acabar amb l’esmentada "Doctor Sueño".

"Doctor Sueño", de Mike Flanagan, adapta la novel·la del mateix títol de Stephen King, està protagonitzada per Ewan McGregor, Rebecca Ferguson i Jacob Tremblay i també hi surten Cliff Curtis, Bruce Greenwood, Carl Lumbly i Emily Alyn Lind, que també apareix a "Nunca apagues la luz". Ara el protagonista és el fill de Jack Torrance que s’ha fet gran i descobreix que posseeix poders psíquics.

Després d’anys sense celebrar-se maratons de cinema a Terrassa (ni enlloc, tret del festival de Sitges), la de demà serà la segona que es fa a la ciutat en menys d’una setmana ja que dissabte passat el cinema Catalunya va acollir les Dotze Hores Fantàstiques. A hores d’ara el cinema Catalunya encara no ha fet públiques les dades d’assistència ni el balanç de l’acte.

To Top