Cultura i Espectacles

Minyons veuen més possible el 5 de 9 que el 3 de 10 a Girona

A la diada de Sant Narcís de Girona, fa 21 anys, el 25 d’octubre de 1998, Minyons de Terrassa va descarregar el primer quatre de nou net del segle XX, “el castell més llegendari de tota la història”, segons un dels seus membres també històrics, Ramon Codinas. I el 2014 i el 2015 hi van descarregar el tres de deu amb folre i manilles (el primer any amb una campanya i una expectació excepcionals), que al següent van carregar. Girona, actuació del darrer tram de la temporada, l’última gran data abans de la seva Diada de la Colla, és doncs una plaça molt estimada i sentida pels malva, i després que l’any passat l’actuació se suspengués per la pluja, tenien ganes de tornar-hi amb el tres de deu amb folre i manilles.

Però ahir, el portaveu de la colla, Noel Pérez, explicava a aquest diari que era difícil que el portessin aquest diumenge a la plaça del Vi. “A l’assaig del dijous, vam anar justos de gent. El folre i les manilles es van haver de provar a terra perquè no teníem el nombre de membres que cal per fer la pinya. Jo no el veig possible, però depèn molt de l’assaig d’aquesta nit [ahir pel lector]”.

Com a mínim, cinc-cents
El tres de deu demana molta gent, es parla de nou-centes o mil, tot i que Pérez pensa que “amb una mica menys de cinc-centes persones, nosaltres el fem”. Podrien tenir l’ajut de membres d’altres colles, “però ens agrada fer-ho amb els nostres. Si has de trepitjar algú, que sigui dels teus. Fa pit que pugi ser algú d’una colla aliena”.

Així doncs, per intentar demà el tres de deu, a l’assaig d’ahir hi hauria d’haver hagut força gent al pati del carrer del Teatre, si més no el nombre suficient per a “permetre enfilar les manilles a sobre la pinya, i tirar fins a sisens. Si no aconsegueixes aquesta solvència a l’assaig, és complicat portar-lo amb una certa tranquil·litat a la plaça”.

Potser un gamma extra inèdit
Els castells que sí que estan assegurats per Girona són el dos de nou, el nou de vuit i el pilar de vuit, que tampoc són poca cosa, i que Minyons ja han descarregat amb èxit, diverses vegades, aquesta temporada. D’altra banda, no descarten intentar un gamma extra que encara tenen aquest any inèdit, el cinc de nou amb folre, descarregant vint vegades al llarg de la seva història.

“És també un castell que demana molta gent a la soca, i també al folre, que és força ample, i sobretot molta qualitat tècnica. Porta un dos i un tres i això vol dir que a la vegada necessita molta gent que pugi. Però no el descartem per Girona”, diu Pérez. Tampoc renuncien al tres de deu, que, d’entrada, “ens el jugaríem a una sola carta, a la Diada de la Colla, el 17 de novembre”.

To Top