Cultura i Espectacles

Joventut i cançons amb missatge

En aquests temps en què nens, nenes i adolescents troben els seus referents musicals surfejant per Youtube, i fitxant-se en projectes molt allunyats al tarannà local o dels seus interessos actuals, encara té el seu espai el projecte creat fa quinze anys pel guitarrista i productor Dani Coma, que ja ha vist passar quatre generacions de cantants amb gran habilitat per la música i el ball.

Les cinc integrants de Macedònia ja no són les nenes que van començar, no fa tant, amb el disc "Estic contenta!", després de passar per un càsting on van captivar al "jurat" amb els seus dots actuant, ballant i cantant. Ara tenen més aviat l’aparença de noies joves que encara no han perdut la innocència, disposades no només a traspassar el seu art sinó a compartir missatges importants per a segons quines edats.

Tot i ser un projecte no propi, ni espontani, la posada en escena és tota una bafarada d’aire fresc, i el so rock que predomina a les seves cançons és tota una declaració d’intencions: què millor que expressar emocions i recomanacions amb contundència.

Lesió al peu
En aquesta ocasió van venir a presentar el seu treball més recent, "Escandaliciós", i cap d’elles va faltar a la cita tot i que Carlota Arrey va haver d’actuar asseguda, gairebé tot el concert, per una lesió al peu dret.

Una de les primeres cançons que van interpretar va ser, precisament, la que li dóna títol al nou disc ,per continuar amb altres peces ja emblemàtiques de la seva trajectòria com "Volem guanyar" o "Ser una estrella."

No es van quedar al tinter peces noves com "Blue blue", "Inclusive world", "Senyor groc" o "Sola."

Una part dels seus petits seguidors no es van poder estar quiets a la butaca i molt aviat es van aixecar per poder seguir les coreografies i els balls lliures que els inspiraven les cançons de les Macedònia. Tot plegat es va convertir en una divertida festa que es va desenvolupar tant dalt com baix de l’escenari, i que va suposar un excel·lent tret de sortida per a la nova temporada d’espectacles familiars.

Precisament, aquest cap de setmana la cita és amb el circ i l’espectacle "Josafat", de la companyia Passabarret, premiat amb el V Gran Premi BBVA Zirkòlika de Circ i basat en la clàssica novel·la modernista que va escriure Prudenci Bertrana.

To Top