“Crec que és el primer cop que hem aconseguit reunir tres figures de la música clàssica a l’Auditori Municipal”, deia ahir el tècnic de Cultura, Arturo Palomares, en la presentació de la nova temporada de clàssica en aquesta sala de la ciutat. I es pot confirmar. Jordi Savall, Montserrat Martí Caballé i María Bayo han actuat a Terrassa, al Centre Cultural de la Rambla, però mai ho han fet a l’Auditori.
El nou cicle de clàssica, que va d’octubre a gener, donarà l’oportunitat de veure als tres grans artistes; tot un luxe per la ciutat i pels espectadors fidels i amants de les músiques antigues. “L’Auditori reuneix unes condicions molt bones. Durant molt temps ens hem nodrit de moltes formacions musicals però hem pensat que calia fer un pas endavant i incorporar gent de renom”, va explicar Palomares.
La primera visita serà la de Montserrat Martí Caballè que oferirà un concert líric amb obres de Donizetti, Rossini, Mozart i Verdi. Després vindrà Jordi Savall que, amb Xavier Díaz-Latorre, faran un recorregut per obres de compositors poc coneguts però de gran riquesa musical. María Bayo, per la seva banda, presentarà un repertori de cançó espanyola, àries i sarsuela.
Savall, Martí Caballé i Bayo lideren el cartell de la temporada que també inclourà 4 concerts de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 que dirigeix Quim Térmens. De fet, la prestigiosa OCT48 serà l’encarregada d’inaugurar el cicle amb “Projecte Beethoven: L’Heroica”, el pròxim 13 d’octubre, a les 18 de la tarda. La mateixa formació presentarà en aquest espai, on resideix, “De terres vikings”, “Els pastorets o El misteri o de la rendención” i “Tres visions d’Apol·lo”.
La recerca de l’oct48
Tèrmens va destacar que, com és habitual, han explorat en el món musical per presentar propostes noves i amb col·laboracions de molt nivell. Pel concert “De terres Vikings” s’han capbussat per primer cop en autors de clàssica nòrdics però també amb la música popular escandinava. A “Els pastorets o El misterio de la rendención” han rescatat la partitura de Taltabull que es va estrenar cap a l’any 1942 i que ha estat oblidada durant molts anys. I a “tres visions d’Apol·lo” sumen la col·laboració del violinista Barry Sargent, de qui Térmens va dir que és una “espasa” en el seu gènere. L’oferta de més nivell es tancarà amb l’estrena de “El barber de Sevilla”, de Rossini, de Terrassa Òpera que, particularment, es farà al Teatre Principal perquè es faran dues sessions.
La temporada acull més música protagonitzada per formacions, bandes i grups. L’organitzador de Més Música, Carles Llongueras, va subratllar d’aquest apartat el concert de la Massa Coral de Terrassa amb motiu del seu 75e. Aniversari de la seva creació.
En grups corals hi haurà també Zetzània, Gospel Vallès&Combo, el Cor de pares del Conservatori i la Coral Rossinyol. En formacions musicals hi intervindran la Banda de Terrasa i Oh! Orquestra!, i les cobles Jovenívola de Sabadell i Sant Jordi Ciutat de Barcelona.