Cultura i Espectacles

El Festival TNT es renovarà i tindrà un accent internacional

Nou govern municipal i nova etapa també per moltes de les activitats que es feien i que ja eren tot un referent. El Festival TNT (Terrassa Noves Tendències), que va tancar la seva 12a. edició el diumenge, es renova i tindrà un caràcter més intenacional. De moment, canvia una mica el nom, es dirà TINT. S’afegeix una lletra, una lletra, la "i" d’internacional, però el matís és volgut perquè l’idea és que el festival d’arts escèniques incorpori més treballs de companyies estrangeres i a la vegada serveixi per fer intercanvis amb companyies d’aquí.

Així ho va anunciar ahir la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, un cop acabada la presentació de la nova temporada de música clàssica de tardor-hivern a l’Auditori Municipal. La pregunta sobre el futur del TNT ja l’havíem fet el dia de la presentació del festival, a Barcelona, però llavors va considerar que encara era prematur dir alguna cosa. Amb la resposta d’ahir, Boladeras va confirmar, doncs, que el festival tindrà continuïtat (un fet que preocupava al ja exdirector Pep Pla) i que serà més internacional. Queda a l’aire, però, saber per quin tipus de companyies s’apostarà i si hi haurà també coproduccions per ajudar a companyies joves amb talent.

A banda de la nova marca, el TINT, i de la voluntat d’un festival amb més creació estrangera, va confirmar també que la direcció estarà a càrrec de la persona que hagi guanyat la plaça que convocarà l’Ajuntament. "El festival del 2020 tindrà un director o una directora artística que serà qui es farà responsable del projecte escènic. Serà un concurs. Una contractació diferent a la que hi havia fins ara perquè l’anterior director, Pep Pla, va ser proposat directament", va dir. També és una incògnita si el nou TINT se celebrarà a l’inici de la tardor. "Quan hi hagi la persona i el projecte anirem definint coses. El que ja és segur és que volem posar l’èmfasi en l’aspecte internacional i crear un circuit perquè hi hagi un intercanvi de companyies d’aquí i de fora", va concloure Boladeras.

Els inicis
Aquesta serà la tercera etapa d’un festival que sempre ha volgut situar la ciutat com a capital de referència en els llenguatges artístics més innovadors. Cal recordar que la primera iniciativa va ser un Festival, el TensDansa, que dirigia Àngels Margarit, de Terrassa, ballarina i coreògrafa, i que se celebrava a la primavera. Margarit ocupa actualment la direcció del Mercat de les Flors de Barcelona. El TensDansa es va reconvertir després amb el TNT; un festival molt més obert a tots els gèneres.

Sigui com sigui, el cas és que fins ara, els dos festivals creats a Terrassa, el TensDansa i el TNT, han comptat a la direcció artística amb dos terrassencs, un fet que també ha donat un valor afegit perquè coneixien la ciutat. I a més, Pep Pla, ha compaginat aquesta feina de 12 anys amb la de programador teatral a les sales municipals, per la qual cosa li ha permès tenir un estret lligam amb molts espectadors. Pla, encara que discret, sempre estava a peu de cada funció.

To Top