Cultura i Espectacles

Los Vivancos arriben a Terrassa amb “Nacidos para bailar”

Diuen que és la companyia de més èxit del panorama músic-escènic espanyol i que han aconseguit donar al flamenc un nou cànon estètic. Són Los Vivancos, un grup d’artistes format per sis germans que han trencat motlles amb el seu virtuosisme, versatilitat i atreviment, convertint-se en una referència de la dansa espanyola del segle XXI. Los Vivancos actuen avui, dissabte, a Terrassa, al Centre Cultural.

Les seves interpretacions, considerades sensacionals, i la seva capacitat per crear obres multidisciplinàries que revelen les seves variades habilitats, l’han portat a ser una de les companyies més innovadores de l’actualitat, sent aclamats tant pels crítics com pels espectadors.

Garanties
Amb tantes garanties, doncs, no és gens estrany que Los Vivancos arribin a la ciutat amb "Nacidos para bailar" amb quasi totes les entrades esgotades. El grup farà dues sessions, a les 18 h i a les 21 h, amb més de 1.500 espectadors. En aquesta ocasió, l’escenari es convertirà en un gran espectacle amb artistes multidisciplinars en ball i música i acompanyats d’un joc de llums i d’estructures metàl·liques. Tot plegat, una presentació escènica que s’ha determinat com impressionant. Els germans Elías, Judah, Josua, Crist, Israel, Aarón i Josué Vivancos van rebre una llarga formació en art i van col·laborar en moltes companyies de dansa, fins que va arribar un moment que van decidir crear la seva companyia, Los Vivancos. Catalogats pel The New Yorket Magazine com l’Agrupació Flamenca amb més Projecció Internacional de l’Actualitat, Los Vivancos han actuat més de 900 vegades a 200 ciutats, 37 països i davant de més d’1.800.000 espectadors. Els seus espectacles han estat representats als principals teatres del món: el London Coliseum al West End de Londres, l’Auditori Nacional de Mèxic, l’Evening Stars Festival de Nova York, l’Aliança de Civilitzacions de Qatar o el Kremlim de Moscou. El reconeixement a la seva tasca s’ha vist avalat no només per la crítica i l’èxit de les seves gires, sinó també per nombrosos premis rebuts, entre ells el "World Rècord Guinness" al "zapateado" més ràpid del món.

Col·laboracions
Així mateix destaquen les seves col·laboracions amb importants personalitats i artistes com Antonio Banderas, el dissenyador Giorgio Armani o la Princesa Estefania de Mònaco, que els va convidar personalment a participar el prestigiós Festival de Circ de Montecarlo. També han treballat al costat de Julie Hamelin, directora artística de la Cerimònia de Clausura dels Jocs Olímpics de Sotxi 2014, i Daniel Finzi Pasca, creador i director de Corteo del Cirque du Soleil, entre moltes altres personalitats. A més, l’enginyer aeronàutic de la NASA, Eduardo García Flama, els va assessorar en l’elaboració de l’escenografia dels seus espectacles.

La cita

Companyia: Los Vivancos

Espectacle: "Nacidos para bailar"

Dia, hora i lloc: Avui, dissabte, a les 18 h i es 21 h

To Top