OM cada estiu el mes d’agost es converteix en un desert teatral a la cartellera, només hi ha un parell d’oasi escènics a Barcelona. Avui els nostres passos ens han portat a la Sala Versus Glòries, una petita sala que ara està gestionada per un grup d’actors amb molt d’entusiasme, fantasia, imaginació, només cal que els acompanyin els espectadors.
Aquest estiu aposten per la comèdia amb dos espectacles en cartell: El funeral de Mary-lin una obra de Pere Anglas, actor, guionista de TV, director de teatre i lletrista. Escriu comèdies i musicals. Autor d’una novel·la L’ombra de l’amor. El funeral de Mary-lin és la història de quatre homes i un taüt. La peça ha estat dirigida i adaptada per Óscar Molina, en escena sota les seves ordres Ramon Godino, Jordi Cadallans, Marc Casals i Txema Puigdollers. L’obra tracta de les disputes de tres germans per l’herència de la mare morta, l´escena passa al tanatori, però la cosa es complica quan apareix un quart individu. Els malentesos i les situacions enginyoses van construint una comèdia en la qual la mort es veu com una ocasió de prosperar i el cubell de la merda familiar es destapa. La segona comèdia va sobre els desencontres conjugals, bé és sabut que l’estiu, temps de convivències fora dels lligams del treball, estadísticament és el moment en què les relacions es posen a prova. L’obra porta per títol Separacions i està escrita per l’empresari teatral Ever Blanchet i dirigida per Pere Anglas. L’obra se centra en la situació de vuit parelles a punt de separar-se, tot i que el fil conductor constitueix en una d’elles en la qual es tanca la teoria que cal separar-se per tornar-se a trobar. Es tracta d’una reposció perquè ja es va estrenar al 2002. En aquesta ocasió el repartiment compta amb Eva de Luis, Rafaela Rovas, Carla Ricart, Chistian Cánovas, Óscar Jarque i Raül Tortosa. Parelles que es volen separar perquè ja no suporten la rutina de la vida.
Ens va agradar especialment el vestuari de la segona comèdia Separacions, amb continus canvis que fan molts més versemblant cada situació. L’escenografia és minimalista en funció del canvi d’espectacle en una sala on diumenge s’ofereixen les dues comèdies amb un interval breu. Juntament amb la il·luminació acurada fan de les dues comèdies dos espectacles que busquen un llenguatge propi que atrapi en unes atmosfera a l’espectador. A partir d’aquest moment comença la feina dels actors, de la seva recerca del personatge estressaat, del personatge a la vora d’un atac de nervis, del personatge que vol canviar de vida i de les parelles al límit de les seves emocions que xoquen contra el mur de l’altre i la seva incomprensió.
Sens dubte una bona feina el que estan duent a terme el grup d’artistes que porten la sala Versus Glòries, esperem veure a la programació de la temporada treballs fidels al compromís amb el món de l’entreteniment.