Contingut patrocinat

Satergraf: cap a una energia més verda i processos més eficients

SATERGRAF

El fabricant terrassenc d’etiquetes i “sleeve” Satergraf s’ha posat com a objectiu reduir la seva petjada de carboni i durant aquest últim any ha fet diverses inversions per disminuir les seves emissions de CO2.

La companyia, amb seu al polígon industrial Santa Margarida II de Terrassa, ha aprofitat tota la superfície de la coberta del seu edifici per col·locar en un espai d’uns 600 metres quadrats un total de 332 panells fotovoltaics que generen una potència de 180.000 kWh/any per a l’autoconsum. Amb aquest dispositiu, la companyia està aconseguint generar el 35% de l’energia que consumeix en les seves instal·lacions de 4.000 metres quadrats al carrer de Bosch i Gimpera, on treballen unes 45 persones.

L’empresa terrassenca, dedicada a la fabricació d’etiquetes, ha instal·lat 323 panells fotovoltaics i ha implementat diverses mesures per millorar els processos productius

“Hem instal·lat tots els panells que hem pogut. D’aquesta manera, aconseguim un estalvi en el cost energètic, alhora que reduïm el nostre impacte en el medi ambient i la nostra petjada de carboni”, destaca Salvador Bayo, un dels dos administradors de l’empresa. “A part de millorar la sostenibilitat del planeta, aconseguim un estalvi econòmic, sent més competitius i ajudant els nostres clients, reduint els nostres costos i els dels nostres productes”, indica el terrassenc, que detalla que la firma fabrica etiquetes tant de decoració com de magatzem i treballa per a empreses, sobretot catalanes i nacionals i alguna d’internacional, de sectors tan diversos com l’alimentació, la indústria farmacèutica, la cosmètica, l’electrònica o l’automoció, entre altres.

Satergraf va ser fundada el 1991 per Bartomeu Bayo i Lluís Busquets i des de llavors no ha deixat d’invertir i de créixer per estar a l’avantguarda de la tecnologia i oferir la millor qualitat en els seus productes. Els últims temps, a més, ha intensificat els seus esforços pel que fa a sostenibilitat.

Llum natural

Aquest últim any, en l’àmbit energètic, ha instal·lat també claraboies en les zones lliures de la teulada per poder il·luminar l’empresa amb llum natural i tubs solars a l’oficina per potenciar aquesta llum natural, creant un ambient de treball més agradable, amb llum diürna.

A més, l’empresa, actualment administrada per la segona generació, ha canviat tota la seva lluminària de les màquines d’assecatge per làmpades amb tecnologia LED, que, a part de reduir molt el consum elèctric, tenen diversos avantatges com una durada més prolongada que un llum tradicional, generant menys residus, l’eliminació d’equips de refredament que redueixen el consum i les emissions d’ozó a l’ambient, i l’eliminació del mercuri que tenien els llums tradicionals i l’eliminació de calor en l’assecatge, cosa que afavoreix el registre i incrementa la velocitat d’impressió en reduir la dilatació en els materials.

Reduir residus

Les accions de Satergraf per contribuir a reduir l’impacte en el medi ambient han anat, però, més enllà. L’empresa ha implantat també diverses mesures per millorar els seus processos productius i optimitzar els residus de planta. Així, ha adoptat un sistema de granulat i compactació del material sobrant de màquina per a minimitzar els residus generats en la indústria i el material malgastat. De la mateixa manera, ha optimitzat el sistema de recollida de tots els residus amb les empreses col·laboradores separant els diferents materials i minimitzant la quantitat de residus i el nombre de viatges de recollida.

La firma ha trobat en Banc Sabadell un company en aquest camí cap a una major sostenibilitat. L’entitat està plenament compromesa amb aquestes qüestions i aposta per ajudar els seus clients en el finançament de solucions que els facin avançar en aquesta línia. Així, Satergraf ha comptat amb el seu suport en la compra d’una màquina de gran producció que els està permetent reduir el material sobrant.

“Si minoritzes la generació de residus i treballes per compactar totes les restes, al final és menys volum que llances”, destaca Bayo.

La firma ha incorporat furgonetes híbrides a la flota i ha optimitzat el sistema de recollida de residus

En la mateixa línia, l’empresa també ha incorporat a la seva flota de vehicles diverses furgonetes híbrides que redueixen les emissions de CO2 en un 55%. A més, s’ha certificat recentment per FSC en la utilització de matèries provinents de boscos amb una gestió forestal responsable.

“Esperem a curt termini poder prendre noves mesures per a millorar el nostre planeta i reduir les emissions de CO2 i el consum elèctric i augmentar la utilització de matèries primeres més ecològiques”, expliquen des de la companyia.

Satergraf: cap a una energia més verda i processos més eficients
To Top