Ahir i Avui

Del disc de Gloria Stefan i del Tangaroa

Rambla de Sant Nebridi – Avinguda de Jacquard 1993 – 2024

Aquesta part de la rambla de Sant Nebridi que fa cantonada amb l’avinguda de Jacquard que apareix en la fotografia actual, no té cap semblança a com era el tros quan es va fer l’antiga, que és de 1993, any de la publicació del tercer disc de Gloria Stefan, de nom “Mi tierra”. Res a veure entre els escenaris que es poden comprar entre les dues imatges. Si a la d’ara, contemplem un carrer com molts d’altres de la ciutat (en aquest cas, una rambla de les modestes), a la de fa més anys es veuen restes del passat d’aquesta zona, amb cotxes aparcats a l’estil “campi qui pugui” i una xurreria que ja no existeix.

Fotos: Jordi Segarra – Arxiu Diari de Terrassa i Eric Serrano

Fa uns dies, en aquest espai, apareixia una altra xurreria, la que hi ha al costat de l’edifici de MútuaTerrassa, una de les històriques de la ciutat. La que apareix en la foto en blanc i negre d’avui, és part de la memòria de qui va viure el seu temps.
Aquesta ubicació, per a moltes persones, no precisament d’aquella dècada, és la del vell Tangaroa, una sala per escoltar música d’aquells anys, ballar, prendre algun combinat o un refresc i passar una bona estona.

Amb més llocs

Eren altres èpoques, amb més llocs d’oci nocturn per poder triar en tota la ciutat, encara que, en moltes ocasions, el personal s’anava trobant a gairebé tota l’oferta que hi havia, com si hi hagués una mena de ritual de camí obligat.
Aquest enclavament va passar de ser més aviat industrial a ser una continuació de carrers, blocs de pisos i locals comercials. L’avenç imparable d’una ciutat que creixia.

To Top