Ahir i Avui

Especulant, en el bon sentit

Raval de Montserrat 1978 – 2024

Continuant amb moments de protestes, ens centrem en aquesta dels veïns del barri de Can Boada, de 1978, any del llançament de la cançó “Esperanzas” del duet Pecos. Suposadament, aquest grup de ciutadans tornaven de l’edifici de l’Ajuntament, al raval de Montserrat i, per les cares, o estaven satisfets de sortir a la fotografia, o de les possibles negociacions amb els responsables dels mals que els preocupaven.

Fotos: Aparicio Júnior Arxiu Diari de Terrassa i Eric Serrano

Tot és pura especulació, però eren èpoques de demanar millores per als barris i de fer peticions per tal d’apropar-se a una vida més suportable i sense moltes de les mancances que, ben segur, hi havia llavors. Una altra vegada, apareix en una de les fotografies antigues el Brasilia, un dels bars del passat que moltes persones poden recordar i també el que prenien quan hi anaven. Aquests records, sempre es queden.

Si no sabéssim que aquestes persones venien o anaven a protestar pel tema que fos, podríem pensar que anaven a comprar al Mercat de la Independència, que està molt a prop d’aquesta ubicació. I, situats en un antre context, podrien ser aficionats que van a veure al seu equip a l’estadi o a un concert del seu grup favorit.

Algú té notícies

Tot, en definitiva, són càbales, però, com sempre es fa a aquesta secció, si algú té notícies o recorda de què anava la reivindicació dels veïns de Can Boada, serà benvingut. Va bé estar informats, encara que, si no és possible, a vegades, especular en el bon sentit no està gens malament.

To Top