Plaça de Freixa i Argemí 1978 – 2024
Com ens agraden les sèries entregues a aquest espai! Poder exhibir dues o tres o més imatges antigues de la mateixa localització o de llocs molt propers. Contemplar detalls de zones concretes, tot i que es vagi variant de perspectiva. Guaitar escenaris d’enclavaments emblemàtics de la ciutat des d’angles que no es coneixien o que no es tenia constància de la seva presència o existència.
Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Eric Serrano
En aquesta oportunitat, li toca al parc de Sant Jordi i els seus voltants. En aquesta primera entrega, toca veure el parc des de la plaça de Freixa i Argemí, en un moment de reivindicació evident. La pancarta que es veu a la fotografia del passat, que és de 1978, revela tota una declaració i, a la vegada un prec. Es demana que aquest mític parc es cuidi i es conservi. Vol dir, doncs, que, en aquells temps, algú o alguns o qui sigui, no feia res per conservar-lo.
El parc de Sant Jordi és un emblema de la ciutat i, com a tal, ha de presentar un aspecte impecable. Poc o gairebé res ha variat si ens fixem atentament en les dues instantànies. Podem assegurar que el paisatge és pràcticament el mateix, només el color de la foto actual i la pancarta de la més vella provoquen la diferència.
Es fa veure
És un lloc ampli i per on passa molta part de la ciutadania i qui no en forma part, ja que és un parc que es fa veure, amb l’afegitó de contenir una Masia Freixa descomunal, un dels orgulls entre tot el patrimoni de la ciutat. Conservar-lo, doncs, era una obligació moral per a tothom.