Ahir i Avui

Unes prestacions que no es troben

Carrer de La Rasa  1990 – 2024

El carrer que es pot contemplar a les dues imatges d’aquesta edició, evoca oci nocturn i nits plenes d’allò que, en temps anteriors, s’anomenava com “sortir de marxa”. El carrer és el de la Rasa, un espai amb molta presència comercial i que està marcat per la plaça Didó, que sembla un punt d’inflexió en la seva vida. A primera vista, una de les diferències més notables entre les dues fotografies són els arbres, ben presents en l’actual i completament desapareguts en l’antiga, que és de 1990, any en què Namíbia es va independitzar de Sud-àfrica.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Nebridi Aróztegui

Aquesta qüestió, no de Namíbia, sinó dels arbres, converteix a la foto més vella en un pla més obert i en el qual podem visionar establiments que encara hi són, com l’Squash 4, i altres que ja no hi tenen representació, com International House o la cèlebre Number One, una discoteca de molta tirada en els vells temps i ara amb una denominació diferent. Com en altres ocasions, també sobtarà a molts que, llavors, a 1990, per aquest carrer els vehicles podien circular en els dos sentits. Eren altres èpoques.

Connecta molt bé

El carrer de la Rasa connecta molt bé amb el centre de la ciutat i també és una via d’unió amb altres enclavaments, ja que és dels pocs per on encara circulen autobusos urbans. Això no passa amb la gran majoria de carrers del seu entorn. Això, i que també connecta amb dependències administratives municipals, confereix a aquest carrer unes prestacions que no es troben gairebé enlloc a aquesta ciutat. Gairebé.

To Top