Ahir i Avui

Una passera en un escenari canviat

Plaça del Doctor Robert 1972 – 2023

Gairebé ha canviat tot l’attrezzo si es fa una comparativa de les dues instantànies que ens ensenyen una part de la plaça del Doctor Robert i l’inici del carrer de Sant Antoni, un que té un horari limitat a partir de la nit, pel que fa al seu trànsit. Un jove amb un patinet, la passera que uneix dos dels edificis de MútuaTerrassa o els mateixos vehicles, ens evidencien que no són dues imatges dels mateixos anys.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Nebridi Aróztegui

Està clar que no pot ser així, perquè, primer de tot, es perdria el sentit d’aquesta secció, que busca i sovint troba, diferències notables entre com era aquest tros fa uns anys, en comparació en l’actualitat.

La rentada de cara de l’escenari no es pot dir que sigui espectacular com ha passat en altres casos en aquest espai, però déu-n’hi-do. La passera que connecta eles dues construccions, però, s’ha desplaçat uns metres més enrere i, a la foto actual, es veu com un afegit que aporta progrés i modernitat. La passera antiga, la que podem contemplar a la fotografia del passat, recorda als castells de l’època medieval, com si des d’aquí, un soldat fes guàrdia per avisar si arribaven els exèrcits enemics.

Amb regularitat

Com s’escrivia ahir sobre el carrer de la Font Vella, aquestes diverses parts d’aquesta ubicació han anat apareixent amb regularitat a aquest espai. Estem davant d’una de les zones de més concurrència de la ciutat. Anar a aquest centre hospitalari és una pràctica que fan moltes persones, alguns per anar a treballar i altres per visitar-se o curar-se.

To Top