Carrer de Sant Leopold 1984-2023
Seria possible i no desentonaria dedicar una edició més als vehicles que es poden veure a aquesta part del carrer de Sant Leopold. Però potser seria un abús. Ja es va tractar aquesta temàtica no fa gaire i cal ser una mica generós i creatiu per no avorrir o, simplement, no fer-se pesat. Perquè fer-se pesat no està a l’abast de tothom i, a la vida, et vas trobant pesats, podríem dir-ne, professionals. Reis de la pallissa que esperen per atacar.
Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Núria Torrens
Després d’aquesta mena de diatriba, vehement, però sense traspassar límits, ens centrarem en la típica comparació de les dues instantànies, la més antiga de 1984, any de la definitiva independència de Brunei.
No ha canviat tot tant com passa en moltes de les imatges que arriben a aquest espai. Per exemple, l’edifici que es pot contemplar a la dreta de la foto, en l’actualitat continua més o menys com era llavors, a 1984, any en el qual Brunei va ingressar a les Nacions Unides. La resta del que es pot observar no sobta o no pot sobtar gaire, llevat que, als edificis antics, els van substituir de nous..
Trens per sobre
S’endevina al fons de la part alta de la fotografia el temps dels trens que circulaven per sobre i no com ara, que estan soterrats. El carrer de Sant Leopold, com ja es va apuntar en el seu dia a aquesta secció, era el del quarter de la Guàrdia Civil. No ve a tomb recordar-ho, o potser sí. La fotografia del passat, que és de 1984, any en què a Brunei hi havia 214.682 habitants, és com un retorn, però sense grans emocions. No sempre calen les emocions.