Ahir i Avui

L’edifici que gairebé era un oasi al desert

L’edifici que es veu clarament a la fotografia antiga i que s’endevina a la més actual, va ser obra de l’arquitecte Josep Maria Coll i Bacardí. És el Parc de Desinfecció, que servia precisament per això, per fer anàlisis i controlar les possibles infeccions de l’època. És de l’estil modernista i, com molts altres dels edificis de la ciutat, està protegit com a bé cultural d’interès local.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Alberto Tallón

Una de les singularitats d’aquesta ciutat és precisament aquesta, que compta amb una extensa col·lecció d’edificis destacables i en tindria molts més, si l’especulació o el que sigui no hagués acabat amb alguns d’ells. Ara ja no hi ha res a fer, però no va ser una bona idea enderrocar alguns d’aquells edificis que haurien ampliat encara més el patrimoni d’aquesta població.

Una ciutat és un tot, les persones que hi viuen, les que hi van pel que sigui, treballar o de visita, els seus monuments i els seus edificis, entre altres, disposar de tants i tants edificis com és el Parc de Desinfecció és un aspecte que enriqueix la localitat en tots els sentits.

Com es veu a la instantània més vella, que és de 1984, any de la primera venda d’un ordinador Apple Macintosh als Estats Units, la zona on hi ha l’edifici estava més pelada que no pas ara. Era gairebé com un oasi al mig del desert o un miratge que apareix i marxa.

To Top