Terrassa

Nou model de gestió per al CAP Sant Llàtzer

S’hi milloraran els processos assistencials, potenciant la medicina avançada i fomentant la innovació i l’accessibilitat

CAP Sant Llàtzer / NEBRIDI ARÓZTEGUI

El Departament de Salut ha fet públics aquesta setmana els noms dels 27 equips d’atenció primària (EAP) que es convertiran en Centres de Salut Integral de Referència (CSIR), un nou model organitzatiu que dotarà els centres de més autonomia i capacitat de gestió.

Entre ells hi ha el CAP Sant Llàtzer, gestionat pel Consorci Sanitari de Terrassa. El fet de convertir-se en CSIR vol dir que implementaran noves formes d’organització i nous instruments per incrementar l’accessibilitat a l’atenció primària i guanyar en qualitat i eficiència.

Cada equip ha presentat un projecte sobre com millorar els processos assistencials, en consonància amb la idiosincràsia de cada zona i les necessitats de pacients i professionals.

Amb la conversió a CSIR, l’EAP Sant Llàtzer potenciarà la medicina avançada, integrant noves tècniques per oferir una assistència sanitària d’alta qualitat; fomentar la innovació i millorar l’organització interna per optimitzar els serveis i la resposta a les necessitats de la comunitat, així com humanitzar els espais i l’atenció, creant entorns més càlids, segurs i accessibles, especialment per als pacients més vulnerables.

Per aconseguir-ho, s’organitzarà en unitat bàsica assistencial ampliada, amb un professional de medicina de família, un d’infermeria i un d’atenció a la ciutadania.

S’optimitzarà també la prescripció al pacient polimedicat, adequant la demanda de proves complementàries. Es coordinarà amb altres àmbits d’atenció, s’aplicaran les TIC i es fomentarà la formació i la recerca i ubicació del pacient al centre amb una mirada específica a la cronicitat.

To Top