Terrassa

Xerrades telemàtiques a Terrassa per a famílies d’escolars

Tractaran temes com l’assetjament o el límits a les xarxes socials

Una de les activitats treballarà estratègies per fomentar la responsabilitat en l'ús de les pantalles / NEBRIDI ARÓZTEGUI

L’Ajuntament de Terrassa ofereix un programa de xerrades per proporcionar eines educatives a les famílies. El cicle del 2025 proposa sis sessions de diversos temes d’interès per a mares i pares, amb format telemàtic.

El programa, realitzat a través dels serveis d’Educació, ofereix, un any més, de sis xerrades, planificades entre els dies 5 de març i 8 d’abril. L’objectiu d’aquest cicle és “proporcionar a les famílies amb fills i filles en edat escolar eines de creixement personal i de promoció de les habilitats educatives a l’entorn familiar”, diu el consistori.

Com en les darreres edicions, el cicle manté un format telemàtic per tal de facilitar la participació. Tot i que els temes del cicle van canviant segons l’edició, s’aborden els temes que el servei ha detectat com els que preocupen més a mares i pares: l’adolescència i els seus canvis, l’ús de les noves tecnologies, les relacions familiars i socials o la salut emocional. Per això, es compta amb especialistes en cada una de les temàtiques abordades.

Les sis xerrades programades són:

-Dimecres, 5 de març, a les 18.30 hores: “L’Assetjament. Eines i estratègies per evitar l’assetjament i per actuar quan apareix (6-12 anys)”, a càrrec d’Actúa RSCorporativa, SLU. Es compartiran i clarificaran situacions de risc d’assetjament i es buscaran estratègies per fomentar canvis i afavorir l’acompanyament positiu i l’autonomia dels fills en la infantessa. Així mateix, les famílies podran identificar quan cal buscar ajuda i quan no. I, sobretot, com detectar les primeres situacions d’assetjament i començar a treballar-hi. Enllaç: https://meet.google.com/frv-vxbo-iwk.

-Dijous, 13 de març, a les 18.30 hores: “Educació i comunicació (0-6 anys)”, a càrrec de Recursos Educatius per a la Infància en Risc. Es donaran eines per poder gestionar les emocions, utilitzant la intel·ligència emocional de forma transformadora i creativa, i per exercir el rol educatiu de forma positiva i assertiva. Així mateix, per ser un referent positiu en la comunicació per a les relacions que comencen a construir. Enllaç: https://meet.google.com/fwz-rkgc-vaa.

-Dijous, 20 de març, a les 18.30: “Xarxes Socials. Límits i fills (6-12 anys)”, a càrrec de Salut i Educació Emocional, SL. En aquesta activitat es treballen estratègies per treure el màxim profit de les pantalles, tot fomentant la responsabilitat i l’autonomia dels infants. “Pretén oferir una visió crítica i constructiva sobre com les emocions ens governen molt més del que ens pensem. Es tracta d’una invitació a comprendre, per descobrir i qüestionar”, apunta l’Ajuntament. Enllaç: https://meet.google.com/nen-zesp-udf.

-Dilluns, 24 de març, a les 18.30: “La dificultat d’acompanyar els adolescents (12-16 anys)», a càrrec d’ARA. Associació de Serveis i Formació Socioeducativa. Es donaran recursos per prendre consciència que cal acompanyar els fills en el camí de la vida: “Mantenir una bona comunicació és fonamental per poder fer-los costat en tot moment. I al mateix temps, empoderar-los en l’etapa de la pubertat i l’adolescència. Cal conèixer els canvis que comporta l’adolescència”. Enllaç: https://meet.google.com/cxy-rvet-bfi.

Dimarts, 1 d’abril, a les 18.30: “Acompanya els teus fills i filles emocionalment en el seu aprenentatge!”, a càrrec d’Anna Farrera, mestra, certificada en Disciplina Positiva i facilitadora de l’Institut Català de la Felicitat. “T’agradaria ajudar-los a créixer amb confiança i motivació? Descobreix com afrontar els canvis d’etapa, potenciar la seva autoestima i reforçar el seu benestar amb eines pràctiques”. Enllaç: https://meet.google.com/xag-frbm-dfu.

Dimarts, 8 d’abril, a les 18.30 hores: “Acompanyament en la pèrdua”, a càrrec de Xavi Savin, psicòleg de la Fundación Salud y Persona. “Ajudarem als pares i mares a acompanyar els seus fills en un procés de pèrdua, reflexionarem, planificarem de manera conscient serena i constructiva el model que podem emprar per gestionar un procés de pèrdua”. “Aclarirem dubtes i compartirem experiències tot buscant la part positiva”, afegeixen els organitzadors. Enllaç: https://meet.google.com/svu-cbts-sga.

To Top