Terrassa

El número d’atracaments baixa el 79% a Terrassa

Informe anual dels Mossos d’Esquadra

Agents de la Policia Municipal i dels Mossos d'Esquadra en una intervenció conjunta / ALBERTO TALLÓN

El nombre de delictes contra el patrimoni, com ara els robatoris amb força, comesos a Terrassa s’ha reduït l’últim any un 13%. Així ho recull l’últim informe anual realitzat per l’Àrea Bàsica Policial (ABP) del Mossos d’Esquadra a Terrassa, que destaca una baixada notable, d’un 79%, en els robatoris amb violència i/o intimidació (com els atracaments). Les dades les ha fet públiques l’Ajuntament, que valora positivament les conclusions de l’informe.

L’estadística recull les dades delinqüencials de la ciutat en l’àmbit de delictes contra el patrimoni. Aquest informe apunta que els fets d’aquesta tipologia comesos a Terrassa s’ha reduït l’últim any un 13%: si el 2023 es van registrar 10.149 fets delictius, el 2024 la dada es va situar en els 8.867 delictes denunciats.

Destaca especialment, segons el consistori, una gran disminució en els robatoris amb violència i/o intimidació que s’han reduït un 79% enguany. L’intendent dels Mossos Esquadra a Terrassa, Marc Caparrós, considera especialment satisfactòra aquesta dada. La raó: “Un dels objectius que ens vam marcar aquest any era reduir la reincidència a la ciutat. En aquest sentit, teníem identificades 25 persones que eren responsables de gairebé el 30% dels delictes contra el patrimoni que es feien a la ciutat i d’elles, 20 han passat per la presó aquest 2024, aquesta gran tasca dels cossos policials ha permès reduir el nombre de furts i delictes vinculats a aquesta reincidència“.

Treball conjunt

Així mateix, també destaca una baixada del 35% dels robatoris amb força; una reducció també del 35% en delictes per estafa; una disminució del 29% en els robatoris amb força a l’interior de vehicle i una disminució del 35% dels robatoris amb força en establiments i una baixada del 24% dels robatoris amb força que tenen lloc a les empreses. Per a la tinent d’alcalde i regidora de Seguretat, Protecció Civil i Via Pública, Patricia Reche, “aquestes dades són resultat del treball conjunt de la Policia Municipal de Terrassa, els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional, que es coordinen i actuen de manera conjunta en determinades ocasions, amb una transversalitat que és molt productiva i eficient“.

El nombre de delictes contra el patrimoni, com ara els robatoris amb força, comesos a Terrassa s’ha reduït l’últim any un 13%. Així ho recull l’últim informe anual realitzat per l’Àrea Bàsica Policial (ABP) del Mossos d’Esquadra a Terrassa

D’altra banda, Reche ha afegit: “Tot i que les dades són bones, no ens conformem i sabem que hem de continuar treballant en aquesta línia. El risc zero no existeix, però la tasca realitzada fins ara ens demostra que estem fent bé la nostra feina i que la coordinació entre els diferents cossos de seguretat que conviuen a la ciutat funciona, així també la implicació per part de la Fiscalia”.

L’informe anual dels Mossos d’Esquadra també demostra una clara tendència a la baixa dels delictes patrimonials en el darrer trimestre de l’any 2024. Al mes d’octubre, els delictes contra el patrimoni van patir una davallada de fins al 30% en relació a les dades registrades el mateix mes de l’any 2023; al novembre la reducció va ser d’un 24,6% i al desembre de més d’un 29%.

Un objectiu clar

“Quan ens comparem amb ciutats similars, el nostre índex delictiu és millor i així ens ho demostren les dades, encara que la seguretat absoluta no existeixi. La Policia treballa cada dia per aconseguir que ningú a Terrassa se senti insegur. Entenem que aquesta és una demanda ciutadana i un objectiu clar del govern local; volem millorar la percepció de seguretat a tots els barris i estem en aquesta línia”, ha destacat l’intendent cap de la Policia Municipal, Daniel Guillem.

L’informe del Ministeri de l’Interior també recull una disminució de la criminalitat a Terrassa. El balanç de criminalitat que ha fet públic el ministeri registra un total de 9.808 infraccions penals a la ciutat el 2024, enfront les 10.153 del 2023. També determina una reducció dels delictes comesos a la ciutat d’un 3,4% durant l’últim any, “situant Terrassa com un dels municipis grans que més ha reduït la delinqüència”, assenyala el consistori.

Això s’explica per la davallada experimentada quant a la criminalitat convencional, que ha caigut un 9,4% segons aquest document. La disminució ha estat especialment notòria en el cas dels robatoris amb força en domicilis, establiments i altres instal·lacions. Segons les dades presentades pel ministeri, el 2023 se’n van produir un total de 608 i l’any passat no van arribar ni a 460, el que suposa una reducció d’un 25,2%; mentre que en domicilis hi va haver 289 robatoris amb força, un 15,7% menys que el 2023, en què se’n van registrar 343.

To Top