Terrassa

Recuperen la fava Campamar, una varietat autòctona del Vallès

El llegum se suma al llistat de productes singulars de la comarca. Ja hi ha 9 explotacions agrícoles que l’han incorporat

El llistat de productes singulars del Vallès Occidental compta amb un nou integrant. Es tracta de fava Campamar, una varietat autòctona de la comarca que s’ha recuperat a partir de la iniciativa d’en Pere Botifoll, pagès de la Biomasia Ca n’Oliveró de Castellbisbal i productor de la Xarxa Productes de la Terra del Vallès Occidental.

En els darrers quatre anys la Fundació Terrassenca Sant Galderic ha estat treballant conjuntament amb la Fundació Miquel Agustí i el projecte Terrassa Gastronòmica de l’Ajuntament de Terrassa, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Vallès Occidental, per recuperar aquesta fava que es caracteritza per una textura molt tendre i carnosa, pell fina i gust suau.

La fava Campamar ja està disponible al catàleg del banc de llavors del Vallès Occidental perquè els productors en puguin sol·licitar les llavors a mode de cessió. L’objectiu d’aquesta iniciativa és incorporar productes autòctons per lluitar contra el canvi climàtic i que aquesta i d’altres varietats locals es donin a conèixer i arribin a les taules de tots els vallesans.

Actualment, un total de nou explotacions agrícoles han incorporat ja aquesta varietat local als seus conreus, que se suma ara als sis productes singulars existents a la comarca: la botifarra terregada de Terrassa, la mongeta del Ganxet, l’oli becarut del Vallès, el tomàquet mandó de Collserola, la col brotonera del Vallès i la col de paperina del Vallès.

Recuperen la fava Campamar, una varietat autòctona del Vallès
To Top