Diners

La Cecot endega un programa per reduir la bretxa digital de gènere

L’equip tècnic de Cecot Formació i Desenvolupament seleccionarà 105 dones per participar en set formacions subvencionades orientades a millorar les seves competències digitals i impulsar, així, la seva inserció laboral

/ Nebridi Aróztegui

La Cecot, mitjançant el seu departament de Formació i Desenvolupament, engega el programa ADA, una iniciativa dirigida a reduir la bretxa digital de gènere i empoderar les dones a través de la formació en competències digitals. El programa ha obert el procés de selecció de 105 dones per participar en set activitats formatives que contemplen impartir un total de 280 hores de formació. L’objectiu del projecte és “capacitar-les per afrontar els reptes de la transformació digital empresarial, millorant la seva inserció al mercat laboral i afavorint l’emprenedoria i el desenvolupament rural”, expliquen des de la patronal amb seu a Terrassa.

Finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya dins el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, amb els fons Next Generation EU de la Unió Europea, el programa ofereix formacions subvencionades principalment per a dones en situació d’atur, però també per a dones treballadores que volen millorar les seves competències digitals. I és que fins a un 30% de les places estan reservades per a dones ocupades.

L’oferta formativa inclou dues edicions del curs “Habilitats per a la transformació digital”, així com un itinerari formatiu d’aplicació de full de càlcul Excel (nivell bàsic i avançat), Comptabilitat informatitzada, Promoció i negoci a través de les xarxes socials i Iniciació a la informàtica i competències digitals bàsiques. Cada formació té una durada de 40 hores i està dissenyada per capacitar les participants amb les competències necessàries per adaptar-se als canvis tecnològics, promovent la transformació digital i l’emprenedoria.

Requisits

Per participar en el programa, les candidates han de ser residents a Catalunya i estar inscrites al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya abans d’iniciar la formació. A més, han de complir amb els requisits de nivell formatiu establerts per cada especialitat.

“La bretxa digital de gènere, a més de dificultar l’accés a llocs de treball més qualificats i remunerats, també impedeix que les dones participin activament en la societat digital i política”, argumenta Eulàlia Martínez, directora de Cecot Formació i Desenvolupament. “En aquest context, la formació és una oportunitat per garantir la igualtat d’oportunitats, contribuint al desenvolupament econòmic i social de les dones i, per tant, de la societat en general”, assenyala.

To Top