El servei d’Hematologia i Hemostàsia de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT)actualitza i comparteix coneixement en el marc de la seva quarta Jornada Científica. Se celebrarà aquest dijous amb el títol “De l’analítica al pacient” i hi intervindran una dotzena de professionals del servei d’Hematologia de l’HUMT així com del servei de Pediatria.
Aquest 21 de novembre, la sala d’actes de l’Edifici Docent de MútuaTerrassa acollirà la quarta edició de la jornada d’actualització en Hematologia i Hemostàsia, dirigida a professionals d’Atenció Primària així com a residents de Medicina de Família i de diferents especialitats mèdiques.
Es tracta d’una jornada coordinada pel doctor Ferran Vall-llovera, adjunt al servei d’Hematologia i Hemostàsia de l’HUMT, el qual participarà a la inauguració de la mateixa -prevista a les 8 hores- juntament amb la doctora Helena Monzón, directora assistencial de l’Àmbit Mèdic de la Fundació Assistencial MútuaTerrassa (FAMT) i el doctor Josep Mª Martí, cap del servei d’Hematologia i Hemostàsia de l’HUMT.
Se celebrarà aquest dijous amb el títol “De l’analítica al pacient” i hi intervindran una dotzena de professionals del servei d’Hematologia de l’HUMT així com del servei de Pediatria
La trobada es dividirà en tres blocs. Hi prendran part una dotzena de professionals, tots ells del servei d’Hematologia de l’HUMT així com del servei de Pediatria. El primer bloc se centrarà en l’hemostàsia, la sèrie vermella i l’estudi familiar; el segon tractarà sobre l’hematologia clínica i el darrer es reservarà per als tallers pràctics de casos clínics que serviran per traslladar de la teoria a la pràctica els conceptes prèviament abordats.
Coneixements bàsics
Els continguts persegueixen els objectius següents, segons indica Mútua “Assolir coneixements bàsics sobre el maneig dels diferents anticoagulants, conèixer l’abordatge de l’anèmia normocítica, saber en quins trastorns hematològics dels pares cal estudiar els fills així com aprendre l’estudi inicial, el diagnòstic diferencial i el maneig d’una trombopènia”.
A més, la sessió també contempla conèixer l’estudi inicial i el seguiment que requereix una gammapatia monoclonal i aprendre a diferenciar entre origen reactiu i hemopatia maligna davant d’una leucocitosi. En la jornada també es podrà veure l’aplicació pràctica en forma de casos clínics així com exemples d’analítiques d’hemopaties freqüents.