Gent de Terrassa

“Ara, la tècnica és important, però ho és més el producte i el seu sabor”

/ Alberto Tallón

Marc Dinarès, cuiner i propietari de Casa Nita

El mes de gener d’aquest any “ens vam quedar el Colmado 1917”, un establiment del sector de la restauració que funcionava des de 2008. Era una marca registrada i, des del passat mes de setembre, van decidir “desvincular-nos i crear la nostra”. I li han posat Casa Nita, que té a veure amb les seves àvies, les dues Anna de nom, i “aquest és el nostre homenatge” a les dues.

Es va formar com a cuiner a l’Escola Joviat i al Capritx. Després va passar pel Celler de Can Roca, amb la Carme Ruscalleda i a la Taverna del Ciri. La cuina no sempre li havia cridat l’atenció, però es va acabar decidint “Veia que era una feina més física, més a pressió i jo aguantava molt la pressió. El que passa que no saps el que és fins que no ho fas”, apunta.

A Casa Nita només hi ha tres taules i hi caben deu persones i “l’objectiu és que se sentin com a casa”, manifesta. No hi ha fogons, però treballen amb “elements domèstics i utilitzant tècniques ancestrals, rescatades de l’antiguitat”. I apostant sempre per la qualitat dels ingredients i que siguin de proximitat. Opina que la cuina ha canviat i “ara la tècnica és important, però és més important el producte i el seu sabor”. D’una recepta, prefereix “intentar buscar-li la volta i sorprendre amb una tècnica diferent o un plat més innovador”, assegura.

Recorda que “no era una persona que li encantés menjar, però un viatge gastronòmic al País Basc em va fer obrir una llum que tenia apagada i em va motivar molt per centrar-me en la cuina”.

To Top