Comarca

Creen el Subconsell d’Ocupació del Vallès

L’organisme impulsarà polítiques d’ocupació adaptades a la comarca

El Departament d’Empresa i Treball, a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i conjuntament amb els agents socials, econòmics i ens locals i comarcals, han constituït aquest dimarts el Subconsell Territorial d’Ocupació del Vallès. L’objectiu d’aquest organisme és debatre, impulsar, coordinar i desenvolupar conjuntament polítiques d’ocupació adaptades a les necessitats del Vallès.

L’acte de constitució del Subconsell Territorial ha tingut lloc a la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental i ha comptat amb la presència de la subdirectora de Polítiques Actives d’Ocupació del SOC, Susana Díaz, i del subdirector d’ocupació i Territori, Jesús Quiroga.

El Subconsell està constituït per una cinquantena de representants dels agents socials, econòmics i municipals al costat del SOC i altres departaments de la Generalitat.

Segons la Generalitat, l’acord per impulsar les polítiques actives d’ocupació mitjançant la concertació territorial suposa un canvi en el model, atès que a partir d’ara seran les entitats del territori les que concertaran i lideraran les estratègies ocupacionals respectives, que hauran de ser reconegudes i validades pel SOC. Així, les persones disposaran d’unes polítiques actives d’ocupació “més ajustades a les seves necessitats i també a les demandes de les empreses locals”. I, alhora, les empreses disposaran de manera més àgil dels perfils professionals.

To Top