Terrassa

Qui no hagi pagat la nova taxa de residus no rebrà un recàrrec (de moment)

El Consell Comarcal haurà de fer una notificació personal del rebut de la nova taxa a aquells qui encara no han pagat

[Marta Ordóñez]

El 20% dels terrassencs que no ha pagat la nova taxa comarcal de residus no pagaran un recàrrec executiu, encara. Així ho han confirmat des del Consell Comarcal del Vallès Occidental que, seguint les recomanacions de la síndica de greuges de Catalunya, hauran de fer una notificació personal del rebut de la nova taxa a aquells qui encara no han pagat.

“Els contribuents que no han efectuat el pagament del rebut comarcal de tractament de residus rebran properament una notificació individual de la liquidació i, aleshores, podran pagar”, han assegurat al Diari fonts del Consell Comarcal. Per què? Els síndics consideren que, en ser una taxa nova, la notificació tributària hauria de ser via certificada o personal i no a través de carta ordinària per assegurar-se que els contribuents l’han rebut correctament. En cas de no ser així, els terrassencs podrien al·legar no haver-la rebut. La síndica de greuges de Catalunya defensa en la seva recomanació que “no es podran aplicar els recàrrecs si l’administració no acredita que ho ha notificat de manera individual i s’ha disposat d’un termini per a pagar”.

I és així com ho han confirmat des del Consell Comarcal: les notificacions encara no han arribat als terrassencs que encara han de pagar la taxa, però no hi haurà sanció. I, si algú ha pagat fora de termini i el sistema li ha cobrat el recàrrec, se li retornarà.

Què vol dir, això? Tothom ha de pagar l’impost que li correspon, però si no s’ha fet en el període indicat, que finalitzava el darrer 17 de setembre, encara hi haurà una pròrroga. Ara bé, després que tingui lloc la notificació individual, si continua sense abonar l’import en un termini establert, aleshores sí que s’aplicarà un recàrrec.

A Terrassa, ha pagat un un 80% dels contribuents. En el cas de Sabadell ho ha fet un 85%. A altres municipis més petits com ara Rubí o Santa Perpètua de Mogoda ha estat un 81,5% i un 83%, respectivament.

Qui no hagi pagat la nova taxa de residus no rebrà un recàrrec (de moment)
To Top