Terrassa

El topall al preu del lloguer comercial arriba al ple

La regulació dels preus del lloguer ja s’ha començat a aplicar als habitatges, i els locals comercials encara són una assignatura pendent

Instar a crear un topall als lloguers locals comercials serà un dels temes a tractar durant el ple municipal. Una reclamació històrica “que no arriba a solucionar-se”, exposa Pep Forn portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana, partit que portarà al consistori aquesta proposta de resolució.

La regulació dels preus del lloguer ja s’ha començat a aplicar als habitatges, i els locals comercials encara són una assignatura pendent. L’Ajuntament de Barcelona ja ha obert el debat, i ha instat al Govern i a la Generalitat a portar-lo a terme amb la màxima celeritat possible. “Ens hem d’avançar, perquè aquest tema arribarà en algun moment a nivell estatal, i quan es reguli, nosaltres podrem aplicar-ho directament”, aclareix Forn.

Existeixen casos a Terrassa com el del carrer de Sant Pere, que compta amb diversos locals comercials buits a causa dels alts preus de lloguer. Des d’ERC sostenen que no és degut a la mida dels locals, com s’intenta defensar, sinó que és la conseqüència de l’especulació, per això és necessària una regulació. “Davant d’aquests preus el comerç no desapareix sinó que es reubica, es mou, i carrers cèntrics com el de la Palla o Fondo, que abans no tenien comerços, ara sí”.

La revisió del Pla Director de Comerç també és una de les reclamacions d’ERC, un document que es presentarà en els mesos vinents, i que pretén definir les polítiques que s’aplicaran durant els pròxims anys. Forn insta a “avaluar i mapejar els locals de Terrassa per conèixer els eixos comercials, els locals buits, i sobretot, els hàbits de consum de la població. Ja ho vam demanar el passat ple, perquè és necessari saber com es mou la ciutat”.

És el primer ple en el qual ERC participarà com a partit de l’oposició, però les expectatives són bones: “Esperem el suport de Tot per Terrassa en aquesta qüestió, tot i que s’hagin de fer modificacions”.

Millorar el finançament

El partit portarà una altra proposta de resolució al ple, i és la millora del finançament dels ens locals i la generalitat, “en definitiva servirà per millorar la comunitat, tenir més recursos i donar serveis de qualitat -exposa Forn – i esperem que s’aprovi, creiem que tindrem el suport de Junts, Tot per Terrassa i PSC, la predisposició és bona”.

El topall al preu del lloguer comercial arriba al ple
To Top