Diners

Neix una nova firma a Terrassa de solucions tecnològiques aplicades al formigó

L’empresa terrassenca Witeklab i la barcelonina Smart Engineering creen una nova empresa: Concrete Sensoring for Sustainable Infrastructure (CSSI)

Responsables de la companyia i Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, en la presentació a DFactory Barcelona

Witeklab, empresa originària de Terrassa especialitzada en solucions tecnològiques per al monitoratge i gestió d’infraestructures, s’ha aliat amb la barcelonina Smart Engineering, empresa derivada de la UPC per constituir una nova societat. Es tracta de Concrete Sensoring for Sustainable Infrastructure (CSSI), que té la finalitat d’explorar i desenvolupar solucions tecnològiques innovadores aplicades a la tecnologia del formigó i l’àmbit de la construcció.

Des de la companyia terrassenca expliquen que la creació de CSSI, amb domicili social a Terrassa, culmina una trajectòria de diversos anys de col·laboració entre Witeklab i Smart Engineering. En aquesta nova societat, Witeklab aporta la seva àmplia experiència en sensòrica avançada i en el desenvolupament de solucions tecnològiques basades en les telecomunicacions, l’electrònica i els sistemes informàtics integrats. Smart Engineering, per la seva banda, aporta un extens bagatge en R+D+I i experiència en l’assessorament estratègic i el desenvolupament de productes i solucions tècniques per a la construcció d’estructures de formigó.

Dijous passat diversos membres de l’equip tècnic de la companyia van presentar oficialment CSSI a DFactory Barcelona. L’equip de CSSI va oferir als assistents una exposició sobre la solució Monsec per a la monitorització en remot del forjat del formigó en temps real, desenvolupada originalment de forma conjunta per Witeklab i Smart Engineering i que formarà part del catàleg de solucions de CSSI.

Monsec és una solució integral que permet supervisar, “de manera precisa, sostenible i en temps real”, el procés de forjat del formigó en projectes de construcció, optimitzant la qualitat i l’eficiència en els projectes. El sistema Monsec utilitza sensors sense fils situats al mallat abans del buidatge del formigó per registrar la temperatura i la humitat relativa del material, a intervals predeterminats, durant tot el procés d’enduriment. A partir de les dades obtingudes, fa una estimació precisa de l’evolució de la resistència del formigó en temps real presentant els resultats visualment mitjançant una aplicació. “Això permet conèixer en tot moment el nivell d’adormiment del formigó a cada secció i assegurar-ne la qualitat, estalviant temps i costos i reduint les emissions de CO2, en facilitar l’optimització del contingut de ciment de les dosificacions”, assenyalen els seus desenvolupadors.

“Monsec ofereix avantatges per a una àmplia gamma d’aplicacions a la indústria de la construcció com són l’edificació, l’obra civil, en paviments, prefabricats, formigó projectat o elements massius”, afegeixen.

To Top