Terrassa

La Policia Municipal incorpora equips de control d’hemorràgies

L’equip el portaran els vehicles patrulla

La Policia Municipal de Terrassa ha iniciat aquesta setmana la instal·lació de kits de control d’hemorràgies als vehicles de patrullatge. Aquest lot compta amb torniquets i venes hemostàtiques, guants i manta tèrmica de rescat per aplicar primers auxilis davant de lesions amb risc vital. 

L’ús d’aquest material només es pot dur a terme per part d’agents o comandaments que hagin realitzat el taller de control d’hemorràgies, taller que consta en el pla de formació del cos municipal i pel qual ja s’han format aproximadament un centenar d’agents. També es pot disposar d’una formació externa equivalent. 

Un centenar d’agents han participat en el pla de formació, un taller de control d’hemorràgies

La mort per traumatisme és una de les causes més prevalent dins de la nostre societat i l’exanguinació es una de les causes reversibles si tenim coneixements i eines. Els cossos policials en moltes ocasions fan de primers intervinents i estan exposats a patir un traumatisme amb ferida exanguinant. Això fa que, portar un kit d’exanguinació pugui tant salvar la vida d’un ciutadà com la d’un agent en cas de patir un accident. El torniquet i el set d’empaquetament tenen una evidència científica molt alta sobre la supervivència en la seva aplicació. 

Des del servei de Policia Municipal s’està treballant per determinar la propera instal·lació d’aquest equipament també en les motocicletes policials. 

To Top